Politiet mistenker at mann med Halloween-maske skjøt og drepte feil person

Kan ha vært hevn for drap på gjengleder i Malmö.

DRAP: Her bæres den drepte 29-åringen ut fra lokalene som brukes som kafé. Politiet mistenker at gjerningsmannen egentlig planla å drepe en annen mann som også skal ha befunnet seg i lokalet. Foto: Tomas Leprince/Expressen
DRAP: Her bæres den drepte 29-åringen ut fra lokalene som brukes som kafé. Politiet mistenker at gjerningsmannen egentlig planla å drepe en annen mann som også skal ha befunnet seg i lokalet. Foto: Tomas Leprince/ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Malmö mistenker at feil person ble drept da en mann med Halloween-maske skjøt og drepte en 29 år gammel mann i et klubblokale i Västanforsgatan i Malmö for to år siden, skriver Expressen.

Drapet skjedde foran et titalls vitner andre juledag for to år siden. I den svenske avisa Expressen beskrives saken slik: «Gjestene trodde først det var en spøk. Først når mannen i gummimaske tok fram to pistoler og begynte å skyte, forsto de at det var alvor.»

Gummimasken er beskrevet som lik den som brukes av ranerne i den amerikanske filmen «The Town».

«- Din sønn var målskiven» Politiet har fremdeles ikke pågrepet noen for drapet, men kom over oppsiktsvekkende opplysninger da de hadde en mann inne til avhør i forbindelse med en helt annen drapssak.

Politiet ønsket nemlig å vite om hvor mannens sønn (26) hadde vært da gjenglederen Alexander Ghara Mohammadi (31) ble drept 24. november for to år siden. Etterforskerne hadde fått vite at sønnen hadde vært sammen med den drapstiltalte Saleh Hadri (45) tidligere på dagen.

Men istedet for å forklare seg om dette drapet hadde mannen fortvilet fortalt at han hadde fått høre at mannen med Halloween-masken egentlig skulle drepe sønnen.

- Din sønn var målskiven. Det snakkes på kaféen om at planen var å drepe din sønn og at det var han som var målskiven, skal en person som jobbet i kaféen i Västerforsgatan natta etter drapet.

Var like og hadde samme fornavn Ifølge Expressen skal både den drepte 29-åringen og 26-åringen ha jobbet som taxisjåfører, og begge skal på tidspunktet ha vært skallet. Vitner beskriver dem som like, og har dessuten samme fornavn.

Sønnen ble to dager før skyteepisoden inntraff sluppet løs fra varetekt fordi han var under mistanke som medskyldig for drapet av Mohammadi.

- Vi kjenner til disse opplysningene, men vi kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere saken, sier etterforskningsleder Mats Johannesson til Expressen.

- Har følt meg truet I politiets avhør med den 26 år gamle sønnen, framkommer det at han selv tror det kan være snakk om hevn fra Alex Ghara Mohammadis venner, men verken politiet eller påtalemyndighetene har klart å knytte ham til drapet av gjenglederen.

- Jeg har følt meg truet. Min nærmeste venn ble skutt ut av intet, og jeg hadde aldri forestilt meg at han skulle bli skutt. Jeg tenkte «tenk om det var jeg som skulle bli skutt og ikke ham». Jeg fikk slike tanker, sier 26-åringen i avhøret.

BRUKTE «THE TOWN»-MASKE: Svensk politi forteller at mannen som skjøt og drepte en 29-åring andre juledag for to år siden brukte masker lik dem som brukes av ranerne i filmen «The Town». Foto: Fra filmen
BRUKTE «THE TOWN»-MASKE: Svensk politi forteller at mannen som skjøt og drepte en 29-åring andre juledag for to år siden brukte masker lik dem som brukes av ranerne i filmen «The Town». Foto: Fra filmen Vis mer