Politiet mistenker denne for biltyveri

Geit buret inne etter sjokkbrek(k) i Nigeria.

TILSYNELATENDE ROLIG: Men denne geita kan vise seg å huse en væpnet biltyv. Foto: Skjermdump Vanguard Online
TILSYNELATENDE ROLIG: Men denne geita kan vise seg å huse en væpnet biltyv. Foto: Skjermdump Vanguard Online Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Betjenter fra Kwara State Police i Nigeria har pågrepet en geit, mistenkt for å ha stjålet en Mazda.

Legemet til den firbente og brekende rakkeren skal huse sjelen til en væpnet biltyv som forsvant med den japansk-produserte bilen fredag.

Polititalsmann Tunde Mohammed påpeker imidlertid at det må bevises vitenskapelig at mennesker kan gjøre seg om til en geit, for at geita skal kunne dømmes for forholdet.

I beita for rømningsveier

Ifølge Reuters jaktet politi og en borgerverngruppe to biltyver. Totalt fem biler hadde blitt stjålet eller forsøkt stjålet i Anifowose Ipata- og Oloje-områdene.

Idet de ble oppdaget av borgervernstyrker mens de forsøkte seg på nevnte Mazda, stakk de to av. En person kom seg i første omgang unna, men ble senere pågrepet etter å ha Den andre klarte ikke å forsvinne med bare to bein tilgjengelig, og måtte derfor ta drastiske og umiddelbare grep for å unndra seg lovens fårete smil.

Mannen skal ifølge politiet ha kommet til en blindvei, og med en vegg på den ene siden og politiet på den andre sporenstreks ha gjort seg om til en geit.

Bures inne

Geita blir holdt i arresten inntil etterforskningen er ferdigstilt.

Nyhetsbyrået betegner tilstanden til journalistene som fikk overlevert meldingen på en improvisert pressekonferanse som «fortumlet».

BBC viderebringer kritikk fra andre politikilder, som mener saken bekrefter det for lave utdanningsnivået hos nigeriansk politi. Det er utbredt folketro i enkelte deler av landet at trollmenn kan ta rom i dyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer