Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Mistenker oppgjør i kriminelt miljø

Politiet mistenker at det er personer tilknyttet et kriminelt miljø som står bak skyteepisodene i Oslo natt til mandag.

SKYTEEPISODENE I OSLO: Politiet holdt pressebrief om skyteepisoder i Oslo som skjedde natt til mandag. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet innkalte i dag til en pressekonferanse i forbindelse med to skyteepisoder i hovedstaden i natt. I én av episodene ble en mann kritisk skadd.

Grete Lien Metlid, sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet, orienterte om skyteepisodene. Hun sier at politiet ser hendelsene i sammenheng.

- Vi tror det er oppgjør i et kriminelt miljø i Oslo, eller mellom personer i et kriminelt miljø, sier Metlid.

To episoder

Den første skyteepisoden skjedde på Lambertseter rett etter midnatt:

Ti på halv ett natt til mandag fikk Oslo-politiet inn flere meldinger fra personer på Lambertseter om at de hadde hørt titall skudd. Litt seinere ble tre personer pågrepet i en bil i Gamlebyen bydel i Oslo. Politiet fant våpen i bilen og disse tre er siktet for brudd på våpenloven.

Den andre skyteepisoden skjedde på Bjørndal tidlig i dag morges, i et garasjeanlegg tilknytta et større boligkompleks.

POLITI: Grete Lien Metlid. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
POLITI: Grete Lien Metlid. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Klokka 06.07 fikk politiet melding om skyting på Bjørndal, samt opplysninger om at en skal ha vært skadd. Politiet var først på stedet og det ble iverksatt livreddende hjelp.

En mann ble innlagt på Ullevål sykehus med skuddskader. Tilstanden hans er kritisk, men stabil.

På grunn av mannens helsetilstand, har de ikke snakket med ham.

Ikke identifisert

Politiet vet fortsatt ikke identiteten til den skadde mannen. Mannen bar et utenlandsk ID-kort da han ble funnet. Han skal ha et norsk personnummer og betegnes som en «voksen mann».

- Vi vet ikke hvem han er. Vi håper at vi får kartlagt dette snart. Vi vet ikke hvorfor han var der, eller det som har skjedd, eller hvem som har skutt, sier Metlid.

Når politiet vet hvem han er, skal de varsle pårørende.

Ingen er per nå pågrepet for skyteepisoden på Bjørndal. Politiet ønsker ikke å kommentere om de jakter én eller flere gjerningspersoner.

Bil beslaglagt

Politiet har beslaglagt en bil på stedet som vil være sentral i det videre arbeidet.

- Det er en bil som står der like ved der han ble funnet. Det jobbes kriminalteknisk, men også taktisk med informasjonen fra bilen, sier Metlid, og sier at de har informasjon på bilen, men at de ikke kan gå ut med dette.

Politiet tror at skyteepisoden skjedde før de fikk melding om hendelsen.

Som følge av de to skyteepisodene, har politiet organisert en større innsats som jobber med hendelsene i natt.

- Det er en rekke ubesvarte spørsmål i saken. Det er viktig for oss å få kartlagt ID på ofre. Vi jobber med en rekke etterforskningsskritt, sier Metlid.

Ønsker tips

I forbindelse med skyteepisodene ønsker politiet tips. De ønsker både tips fra personer som kan ha sett, hørt eller vet noe av det som kan ha skjedd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling