Politiet mistenker påsatt brann ved Jordal i Oslo

Tre gutter skal være observert løpe fra stedet.

Vis mer

Nødetatene rykket lørdag kveld ut til Jordal Amfi i Oslo etter meldinger om flammer og kraftig røykutvikling.

Politiet fikk melding om brannen klokka 20.54.

- Det brenner mest sannsynlig i søppel og byggmateriale på Jordal Amfi, sa operasjonsleder Cathrine Silju til Dagbladet.

Politiet anbefalte fort alle i området Kampen, Vålerenga og Galgeberg å lukke vinduene sine, samt oppfordret skuelystne til å holde seg unna da røyken ikke er bra å puste inn.

- Det som har brent er bygningsmateriale og isopor. Branngasser er generelt svært giftige og enda giftigere blir det i forbindelse med sistnevnte, sier innsatsleder på stedet, Rune Bjørsvik.

Mistenker påsatt brann

Klokka 21.18 kunne Dagbladets reporter på stedet fortelle at brannen var slukket.

Ifølge politiet var det i materiellageret til Jordal Amfi at brannen hadde startet. Silju sier at de ikke har mottatt informasjon om store skader på selve bygget.

Politiet mistenker nå at tre gutter kan ha påsatt brannen.

- Det har kommet inn flere meldinger fra vitner om at det har blitt observert tre gutter på stedet rett i forkant av brannen, som skal ha løpt bort. Ingen på stedet har sett konkret at de ha tent på noe, men meldingene gjør at vi må undersøke omstendighetene, sier Silju.

Innsatsleder Bjørsvik sier at de jobber med å finne ut av hvordan brannen startet, samt at de etterlyser de tre guttene.

- Det vil bli søkt i området og politiet vil sjekke overvåkningskameraer, sier han.

Politiet har foreløpig ikke beskrivelse eller informasjon om guttene. De vil videre jobbe med å avhøre vitner på stedet.

Vis mer

Har sjekket bygninger

Bjørsvik opplyser at politiet og brannvesenet i etterkant av brannen har gjennomgått bygninger og fasader i fare for skade- og eller spredningsfare.

I området rundt Jordal Amfi ligger det blant annet mange tettliggende trehus.

- Politiet og brannvesenet ser det ikke nå som fare for at spredning kan forekomme. Men da vi først ankom stedet vurderte vi å varsle og evakuere bygninger. Primært lå Jordal skole mest utsatt til, sier Bjørsvik.

- Heldigvis er ikke dette et sted mange oppholder seg på kveldstid. Brannvesenet fikk også slukket brannen fort.

168 nødmeldinger

Oslo 110-sentral melder på Twitter at de mottok 168 nødanrop til brannvesenet i løpet av noen få, hektiske minutter etter at brannen oppsto.

- Vi har fått langt over 50 nødtelefoner de siste minuttene, og har ikke sjans til å svare alle. Mange står fortsatt i kø på nødtelefonen, så ikke ring oss med mindre du er i direkte nød eller skal melde om en annen hendelse, heter det i Twitter-meldingen.

De kom i etterkant med en klar oppfordring:

- Vi beklager til de som ikke fikk svar. Et tips er å sjekke på Twitter om nødetatene allerede er på vei til en hendelse, dersom man observerer røyk på avstand og ikke får svar på nødnummeret.