Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mistenker stort nettverk

Fant mengder med tyvegods. Nå ber politiet om tips.

TIPS: Har du sett denne bilen i det siste? Da vil politiet ha kontakt med deg. Foto: Politiet
TIPS: Har du sett denne bilen i det siste? Da vil politiet ha kontakt med deg. Foto: Politiet Vis mer

Politiet i Sør-Vest ber om tips etter at det nylig ble gjennomført flere pågripelser. Det var i forrige uke at tre menn fra Litauen ble arrestert etter at det ble gjort funn av mengder med tyvegods i en bil.

Nå går politiet ut på Facebook med ny informasjon. De mener å ha grunn til å tro at de pågrepne er en del av et større nettverk. Politiet ber derfor folk som kan ha gjort interessante opplysninger om å ta kontakt.

- Har du observasjoner eller andre opplysninger om en svart Seat eller Suzuki, med registreringsnummer BH14LEZ (registrert i Romania), eller om en blå Volkswagen med registreringsnummer LLU36259 (registrert i Polen), kan du ta kontakt på telefon 02800, skriver politiet i et Facebook-innlegg.

TYVERI: To litauiske menn er nå varetektsfengslet, og er under etterforskning for flere forhold. Nå advarer politiet mot organiserte sykkeltyver. Video: Politiet Vis mer

Vært i området

Politibetjent Morten Slettebø sier til Dagbladet at de fant verktøy og sykler for flere titalls tusen kroner da de pågrep de tre mennene i forrige uke.

Bilene som nå etterlyses har også vært observert i det aktuelle området hvor tyveriene har vært. Politiet har mottatt meldinger om andre tyverier som foreløpig ikke er oppklart eller knyttet til de tre som er pågrepet, og mistenker derfor at flere kan være involvert.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva som gjør at vi har den mistanken. Men begge bilene har vært i området, sier Slettebø.

Sjekker andre distrikt

De tre som er pågrepet sitter alle i varetekt. Der blir de foreløpig fram til 20. desember. I mellomtida forsøker politiet også å spore opp om de har gjennomført tyverier i andre fylker på vei til Vestlandet.

- Så langt har vi ingen tilbakemeldinger om det. Men erfaringsmessig er det sjelden de kjører rett fra grensa og hit, sier Slettebø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media