TRE PERSONER BLE SKADD: Flere personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård på Vålerenga lørdag ettermiddag. Tre personer ble skadd, én av dem alvorlig. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TRE PERSONER BLE SKADD: Flere personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård på Vålerenga lørdag ettermiddag. Tre personer ble skadd, én av dem alvorlig. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Politiet mistenker uaktsomhet etter Oslo-brann

Brannen på Vålrenga skal ha skjedd i stuen i en av leilighetene i bygården, hvor noe har eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Tre personer ble skadd, én av dem alvorlig, i en eksplosjonsartet brann på Vålerenga i Oslo lørdag. Politiet mistenker at uaktsomhet kan være årsaken.

Brannen var eksplosjonsartet og medførte kraftig røykutvikling. Sentralvakten i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at de mistenker at uaktsom omgang med eksplosivt materiale kan ha vært årsaken til brannen, men ønsker foreløpig ikke å utdype saken nærmere.

- Var nok uheldige

Vaktleder i kriminalvakta i Oslo politiet sier til Dagbladet lørdag kveld at brannen startet i stuen i en av leilighetene i bygården.

- Her handler det ikke om eksplosiver. Noe som vanligvis ikke eksploderer har eksplodert i stuen. Beboerne i leiligheten ser ut til å ha vært uheldige, sier krimvaktleder Ingunn Braseth.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva det er som har eksplodert, og undersøker at dette kun er politiets foreløpige teori.

- Kriminalteknikere skal gjennomsøke bygget på mandag, og jeg vil ikke kommentere noe ytterligere før de har gjort sine undersøkelser, sier Braseth.

Alvorlige brannskader

To menn ble sendt til Ullevål universitetssykehus og en tredje person ble sendt til legevakten med røykskader etter brannen.

Ullevål opplyste lørdag kveld at den ene av pasientene, en mann på 40 år, er til intensivbehandling med alvorlige brannskader. Hans tilstand er stabil.

En mann i begynnelsen av 50-årene fikk lettere brannskader.

24 personer ble evakuert i brannen, som oppsto i en bygård på Vålerenga lørdag ettermiddag. De fleste av dem kunne lørdag ettermiddag flytte tilbake, men fire av leilighetene er ubeboelige etter brannen som tok rund halvannen time å slukke.