Politiet mistenkt for ulovlig gambling

STATHELLE (Dagbladet): Bamble lensmannskontor etterforsker ulovlig spilleomsetning og bookmakervirksomhet på drikkestedet Horseman, vegg i vegg med lensmannskontoret. En polititjenestemann ble navngitt som kunde i gårsdagens utgave av Porsgrunn Dagblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er i ferd med å bli pinlig for lensmannskontoret og Porsgrunn politidistrikt. Politiet forholder seg fremdeles avvisende til opplysningene i lokalavisa Porsgrunns Dagblad (PD), der det flere ganger uten forbehold er slått fast at flere tjenestemenn ved lensmannskontoret har vært blant kundene til den 40 år gamle bookmakermistenkte.

Måtte navngi

Etter at politiet nok en gang avviste opplysningene som ubekreftede påstander og tomme rykter, valgte PD i går ettermiddag å navngi en bestemt tjenestemann.

- Politiet har drevet desinformasjon i denne saken. Det er overhodet ikke tvil om at tjenestemenn ved lensmannskontoret selv har vært blant kundene, sier redaktør i PD, Erik Enger.

Når politiet nok en gang valgte å dysse ned saken og betegne opplysningene som ryktemakeri uten rot i virkeligheten, så ikke Enger og hans stab noen annen råd enn å navngi en bestemt tjenestemann.

Politiet avviser

På spørsmål om det ikke er på tide å si fra seg etterforskningen av saken, som juridisk handler om brudd på lotteriloven og mulig svart omsetning, svarer politiinspektør Odd Kostveit slik:

- Det får ledelsen i Porsgrunn uttale seg om. Vår mann har forklart at han har vært til stede på Horseman, men at han ikke har deltatt i noe spill. Vi får håpe for PD sin del at de kan bevise sine opplysninger.

På spørsmål om hvorledes politiet vil forholde seg til opplysningene som nå ligger på bordet, svarer konstituert politimester i Porsgrunn, Runar Karlsen:

- Vi fester ikke lit til opplysningene. Om vi eventuelt skal foreta oss noe i forhold til avisa, har vi ikke tatt stilling til ennå.

ottar.jakobsen@dagbladet.no