Politiet mistenkte at Øyer-siktede oppholdt seg i Nederland

I dag meldte han seg i Rotterdam.

OPPDATERER: Norsk politi, her ved konstituert politimester Olav Sørby i Lillehammer, har i flere dager samarbeidet med nederlandsk politi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet       ,
OPPDATERER: Norsk politi, her ved konstituert politimester Olav Sørby i Lillehammer, har i flere dager samarbeidet med nederlandsk politi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet ,Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam i Nederland i dag.

Nå sitter Kristiansen i varetekt hos politiet i Rotterdam i Nederland, der han i ettermiddag har hatt et møte med en nederlandsk advokat.

Politiet på Lillehammer oppdaterer nå om saken.

- Det har vært en vesentlig utvikling i saken. Den etterlyste i Øyer-saken har nå meldt seg for nederlandsk politi. Det skjedde i Rotterdam. At det skjedde i Nederland er ikke så overraskende, all den tid norsk og nederlandsk politi har samarbeidet noen dager. Han vil bli utlevert til Norge etter at norsk politi har sendt en formell utleveringsbegjæring til Nederland. Når det vil skje er uvisst, men trolig innen to uker, sier sier konstituert politimester Olav Sørby.

Forklart seg - Siktede har overfor nederlandsk politi forklart seg noe om hvorfor han har meldt seg. Det har vært gjennomført et kort avhør av siktede i Nederland. Det gjenstår mye etterforskning, men vi anser at saken har kommet et langt og viktig skritt videre.

- Har han tilstått overfor nederlandsk politi?

- Vi vil ikke gå inn på hva han har forklart. Vi har hatt spor som tydet på at han kunne oppholde seg i Nederland. Vi har opplysninger om at han kan ha vært i Nederland noen dager - i hvert fall etter at han ble etterlyst i Norge, sier Sørby.

MELDTE SEG: Kim Andreas Kristiansen har meldt seg for politiet i Nederland. Foto: Politiet / NTB scanpix
MELDTE SEG: Kim Andreas Kristiansen har meldt seg for politiet i Nederland. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Politimesteren vil ikke kommentere noe om hva Kristiansen har forklart seg til politiet i Nederland, eller om hvorfor politiet trodde han oppholdt seg der. De sier heller ikke noe om hvorvidt Kristiansen har hatt kontakt med noen i Norge, eller hva slags etterforskningsmetoder politiet har benyttet.

Etterlyst Kristiansen er siktet for drap på sin stefar, og har vært etterlyst siden torsdag forrige uke, da politiet i Gudbrandsdalen fant likrester på et bål i Øyer i Oppland.

Det var trebarnsfaren Bjarte Hansen (58) som ble funnet drept. Han var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer.

23-åringen har siden vært sporløst forsvunnet.

Dagbladet får opplyst at 23-åringen allerede har fått utnevnt en nederlandsk advokat, og at vedkommende skal sitte i møte med ham nå i ettermiddag.

BODDE SAMMEN: I dette huset bodde siktede og avdøde sammen. Her Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BODDE SAMMEN: I dette huset bodde siktede og avdøde sammen. Her Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer