Politiet mistet ammunisjon

Kjørte av gårde med åpen bakluke.

MISTER: Her plukker en mann opp noe som viser seg å være to våpenmagasiner på veien rett ved riksvei 2 i Kongsvinger. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Kongsvinger-politiet har startet intern gransking etter at en sivil politibil kjørte av gårde med åpen bakluke - og mistet to våpenmagasin med skarpe patroner i veibanen.

Det hele ble fanget av overvåkingskameraet til bedriften Solør EDB på Rasta, ca. en kilometer sørøst for Kongsvinger sentrum.

- Jeg synes det er sløvt - med hensyn til håndteringen, og sløvt at de ikke oppdager det, sier bedriftens daglige leder Vidar Kindsbekken til Dagbladet.

Gjermund Thoresen, politistasjonssjef ved Kongsvinger politistasjon, bekrefter at ammunisjonen falt ut av politibilen som vist i videoen.

- Politiet beklager at dette har skjedd. Dette skal selvsagt ikke skje - men det gjorde det faktisk, sier Thoresen til Dagbladet.

Lokalavisa Glåmdalen omtalte saken først.

Henter bag og våpen

På overvåkningsvideoen ser man ei mørk Mercedes stasjonsvogn komme kjørende og parkere utenfor butikken i 10-tida på formiddagen. Ifølge Kindsbekken, som selv har sladdet videoen, ser man passasjeren gå ut og hente en bag og et våpen fra bagasjerommet.

Så, noen minutter seinere, tar samme person ifølge den daglige lederen en ny tur bak bilen og henter ut en bag og et våpen. Litt etter kjører bilen altså av gårde - tilsynelatende uten å registrere at bakluka ikke har lukket seg helt.

Man ser to små gjenstander falle ut og bli liggende i veibanen. Så går det 45 minutter, før en mann plukker dem opp og går mot butikken.

- Vi har ingen som sitter i butikken og ser ut, og ante ikke noe om det som skjedde, før en person kom inn og viste oss dette. Da sjekket vi overvåkningskameraet og så at de hentet gevær og ammunisjon, forteller Kindsbekken til Dagbladet.

Politiet mistet ammunisjon

Et kjapt nummersøk avslørte at Mercedesen tilhører politiet.

Var på øvelse

Politistasjonssjef Gjermund Thoresen forklarer at de aktuelle tjenestemennene deltok i en øvelse i Kongsvinger-regionen hvor skarpe våpen ble brukt. Han opplyser også at ammunisjonen nå er kommet til rette.

- Magasinene ble innlevert kort tid etterpå her på Kongsvinger, av det vi antar er samme person som fant den. Vi er veldig glade for at vi her hadde en samfunnsbevisst borger som gjorde alt riktig, og for at vi nå har kontroll på ammunisjonen, sier han til Dagbladet.

Thoresen sier han ikke vært borti noe liknende tilfelle i løpet av de fire åra han har vært stasjonssjef. Nå granskes hendelsen.

- Vi har gjort interne undersøkelser, og mannskapene er kalt inn til en samtale nettopp rundt tematikken, og for å få klarhet i hvordan dette kunne skje. Vi ønsker å klargjøre rutinene, opplyser han.

- Får dette noen personalmessige konsekvenser for de involverte tjenestemennene?

- Nå er vi i en prosess. I oppstartsfasen vil vi ha en samtale for å få klarhet i de aktuelle hendelsene, svarer Thoresen, og understreker:

- Vi er ydmyke på det. Her har det skjedd en feil, og vi tar konsekvensene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer