PÅ TIMES SQUARE: Her er Faisal Shahzad (t.h) sammen med kona og andre familiemedlemmer på Times Square. Tirsdag innrømmet han å stå bak den mislykkede bilbomben på Times Square i New York Foto: REUTERS/CBS News/Scanpix
PÅ TIMES SQUARE: Her er Faisal Shahzad (t.h) sammen med kona og andre familiemedlemmer på Times Square. Tirsdag innrømmet han å stå bak den mislykkede bilbomben på Times Square i New York Foto: REUTERS/CBS News/ScanpixVis mer

- Politiet mistet bombemistenkt i trafikken på vei til flyplassen

Amerikanske myndigheter holdt oppsyn med Faisal Shahzad (30) som har innrømmet å stå bak Times Square-bomben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 30-åringen har fortalt amerikanske myndigheter at han var frustrert over de amerikanske droneangrepene i Pakistan, og særlig et angrep da han selv var i landet, ifølge Fox News. Det gir enkelte en forklaring på hvorfor en tilsynelatende integrert pakistansk mann valgte å plassere en SUV full av eksplosivt materiale i hjertet av New York.

Tirsdag innrømmet han å ha stått bak lørdagens mislykkede terrorangrep på Times Square i millionbyen.

Faisal Shahzad (30) tiltales for terrorisme

- Introdusert for Taliban-lederSamtidig melder CNN at Faisal Shahzad ble introdusert for Quari Hussain under sitt siste besøk til Pakistan, ifølge pakistanske myndigheter. Hussain er angivelig nummer tre i Taliban i Pakistans ledelse.

Pakistanske tjenestefolk fikk kjennskap til møtet etter at de pågrep en mann i Karachi som de mener er en nær venn av Shahzad. Denne mannen skal ha vært den samme som introduserte Shahzad for Hussain.

BOMBEMISTENKT: Faisal Shahzad (30) har innrømmet å ha stått bak den mislykkede bilbomben på Times Square i New York. Foto: AP Photo/SCANPIX
BOMBEMISTENKT: Faisal Shahzad (30) har innrømmet å ha stått bak den mislykkede bilbomben på Times Square i New York. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer

Under overvåkning30-åringen, som er en høyt utdannet tobarnsfar, skal ha vært under overvåkning av amerikanske politimyndigheter etter det mislykkede bombeangrepet. Men politiet gjorde ingen pågripelse før han mandag kveld lokal tid ble pågrepet på John F. Kennedy-flyplassen i New York på vei til Dubai. Årsaken til det skal ha vært at de håpet at han skulle lede dem til mulige medsammensvorne.

Politiet skal ha mistet kontakt med ham i 90 minutter mandag ettermiddag, og ifølge CBS News var det i trafikken de klarte å miste ham.

- Jeg kan ikke gå ut med detaljene og jeg kan ikke fortelle hvorfor de mistet ham. Slikt skjer, men vi foretrekker at det ikke gjør det, sier New York-politisjef Raymond Kelly til den amerikanske nyhetskanalen.

Trent i PakistanFBI hadde samme kveld som den mislykkede bilbomben ble funnet identifisert Shahzad som en mulig mistenkt, og ifølge CBS News visste de også hvor han befant seg.

Shahzad kommer fra en velstående og utdannet familie i Karachi nordvest i Pakistan, og naboer forteller at familien er høyt respektert og uten koblinger til Taliban-opprørere, ifølge Fox News.

PÅ FORSIDENE: Pakistanske aviser har slått opp pågripelsen av Faisal Shahzad. Foto: EPA/NADEEM KHAWER/SCANPIX
PÅ FORSIDENE: Pakistanske aviser har slått opp pågripelsen av Faisal Shahzad. Foto: EPA/NADEEM KHAWER/SCANPIX Vis mer

Ifølge CNN hadde Shahzad kommet tilbake fra Pakistan i februar etter et fem måneders langt opphold, der han skal ha trenet. Ifølge nyhetsbyrået AP skal han ha reist til stammeområdet Waziristan på grensa til Afghanistan for å lære å lage bomber.

30-åringen skal ha virket alt annet enn overrasket, da han ble tatt på flyplassen i New York.

JFK-tårnet fikk snudd Dubai-flyet med terrortatte Faisal Shahzad i siste sekund

- Jeg har ventet på dere. Er dere fra NYPD eller FBI? spurte han resignert, ifølge Newsweek.

FØDT I PAKISTAN: Lokale innbyggere utenfor et hus som skal tilhøre familien til Shahzad i landsbyen Pabbi, Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen. Foto: EPA/ARSHAD ARBAB/SCANPIX
FØDT I PAKISTAN: Lokale innbyggere utenfor et hus som skal tilhøre familien til Shahzad i landsbyen Pabbi, Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen. Foto: EPA/ARSHAD ARBAB/SCANPIX Vis mer