Politiet mistet drapsbevis i posten

To videokassetter som skulle brukes som bevismateriale i drapssak i Østfold er sporløst borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med straffsaken mot en 38 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept Remi Aronsen (21), er to videokassetter med opptak av likhunders markering i en bil forsvunnet. Kassettene ble nylig sendt til forsvarerne i saken for gjennomsyn, men kassettene er tydeligvis blitt borte i postgangen. Politiet og aktoratet har ikke tatt noen kopier av opptakene og sendte originalene i posten, melder NRK.

Ingen sikker sak

Aktoratet har problemer med å bevise at den tiltalte 38-åringen drepte Remi Aronsen, de sliter faktisk med å bevise at han i det hele tatt ble drept. Remi Aronsen forsvant fra sitt hjem 13. august i 2001. Samme dag ringte hans foreldre og fortalte at kidnappere krevde en halv million kroner for å sette Remi fri. En uke senere ble 21-åringen funnet død i Glomma. Politiet mener han er drept, og at drapet fant sted i et forlatt hus langs Glommas bredd.

Markerte, hevder politiet

Politiet har undersøkt en bil som de mener liket av Remi Aronsen ble fraktet i. Bilen eies av en annen enn den hovedtiltalte, men 38-åringen skal ha disponert bilen i det tidsrommet 21-åringen forsvant. For å knytte 38-åringen til Remi Aronsens død, lot politiet to likhunder snuse på den aktuell bilen. Ifølge politiet gjorde hundene markeringer på at en død person hadde befunnet seg i bilen, og dette ble festet til videotapen. Men nå er kassettene borte.

Tre andre personer som har vært sentrale i politietterforskningen er tiltalt for frihetsberøvelse, forsøk på grovt ran og narkolovbrudd.

SNUSER SEG FRAM:</B> Dette bildet er fra Linda-saken i Nordland, hvor likhunder ble brukt for å påvise om et lik hadde ligget på en bestemt madrass.