Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mot Hells Angels

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • To medlemmer av Hells Angels og en person med tilknytning til det samme miljøet er i Oslo byrett dømt til 15 års fengsel i norgeshistoriens største amfetaminsak. Mandag ble to Hells Angels-aspiranter varetektsfengslet i Sandnes, siktet for overlagt drap og drapsforsøk i Tokke i Telemark. En rapport fra Kripos viser at 38 av medlemmene i Hells Angels i Norge er domfelt for alvorlige volds-, vinnings- eller narkotikaforbrytelser.
  • Dommen fra Oslo byrett slår uttrykkelig fast at saken dreier seg om organisert kriminalitet i regi av Hells Angels, nærmere bestemt smugling av 98 kilo amfetamin til Norge. For første gang har politiet klart å knytte organisasjonen til en stor sak med internasjonale forgreininger. Saken illustrerer nok en gang den samfunnsskadelige karakteren av virksomheten til Hells Angels. Men dommen er interessant også ut fra et annet perspektiv: Ikke på ett eneste punkt i bevisførselen framgår det at politiet ville hatt nytte av de nye etterforskningsmetodene Stortinget vedtok i fjor høst, blant annet for å bekjempe såkalt MC-kriminalitet.
  • De tre hovedmennene ble felt av en amatørmessig kurer, et solid spaningsopplegg og en detaljert analyse av deres bruk av mobiltelefon. Saken ble løst uten bruk av fjernsynsovervåking, elektronisk peileutstyr på de involvertes motorsykler, tapping av datamaskiner, bruk av overskuddsinformasjon ved telefonavlytting eller begrensede partsrettigheter for den som er siktet i en alvorlig straffesak.
  • For Høyre, som har programfestet bruk av romavlytting, er det verdt å merke seg at heller ikke denne etterforskningsmetoden ville ha vært avgjørende for å få de tre dømt. Våre justispolitikere bør også merke seg at tradisjonelt politiarbeid har ført til raske pågripelser i Tokke-saken. De mange dommene mot Hells Angels-medlemmer viser i det hele tatt at vanlig politiarbeid er mer effektivt enn høyteknologiske overvåkingsmetoder som truer vår kollektive rettssikkerhet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media