Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Én person tatt av snøskred i Ørsta

Fire personer skal ha vært involvert.

SKRED: Én person skal ha blitt tatt av et snøskred på fjellet Saudehornet (midten av satellittbildet) i Møre og Romsdal. Vedkommende er hentet ut, men skadeomfanget er uklart, melder politiet. Foto: Google Maps
SKRED: Én person skal ha blitt tatt av et snøskred på fjellet Saudehornet (midten av satellittbildet) i Møre og Romsdal. Vedkommende er hentet ut, men skadeomfanget er uklart, melder politiet. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Møre og Romsdal skriver på Twitter at de har mottatt melding om et skred i Ørsta. Personen som kontaktet politiet skal ha oppgitt å ha sett personer i eller ved raset, opplyser politiet.

- Redningsetater og helikopter er på vei til stedet, skriver politiet.

Politiet skriver videre at fire personer skal være involvert, og at en av de fire ble tatt av raset. Det understrekes videre at skadeomfanget er ukjent, og at opplysningene ikke er verifisert av politiet.

Politiet i Møre og Romsdal har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

John Bratland ved operasjonssentralen i Ålesund opplyser imidlertid til Møre-Nytt at fire personer er involvert.

- En av personene har vært inne i raset, men de opplysningene vi har fått nå er at personen er ute av raset. Vi vet ikke om noen av de involverte er skadd, sier han til avisa.

Saudehornet er et fjell i Ørsta kommune i Møre og Romsdal.

Det har en høyde på 1 303 meter over havet og ligger rett ovenfor tettstedet Ørsta sentrum. Fjellet er høyere enn sine nabofjell og er derfor et yndet turområde.

Politiet har tidligere i vinter oppfordret folk om å være forsiktige i fjellet, ifølge SMP. I mars gikk det to snøskred ved Saudehornet i Ørsta.

Snøskredvarselet på Sunnmøre er ifølge varsom.no i dag på faregrad 3.

- Komplekse forhold med flere vedvarende svake lag. Vær forsiktig i solvendte heng, særlig utover dagen, her kan skred løses ut naturlig, heter det på varsom.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling