Politiet nedringt med meldinger om skremte hunder

- De stikker av gårde og søker tilflukt. 

SKREMT AV FYRVERKERI: Politiet landet over melder om bortkomne, livredde hunder,  og det flere timer før det meste av fyrverkeriet har blitt fyrt opp. Dette bildet er fra fjorårets offentlige fyrverkeri i Oslo.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKREMT AV FYRVERKERI: Politiet landet over melder om bortkomne, livredde hunder,  og det flere timer før det meste av fyrverkeriet har blitt fyrt opp. Dette bildet er fra fjorårets offentlige fyrverkeri i Oslo.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften er ingen god dag for kjæledyr. Mange, spesielt hunder, frykter fyrverkeriet som sendes opp.

Flere timer før midnatt merkes dette allerede på politiets operasjonssentraler over hele landet. I løpet av relativt kort tid har forskjellige politidistrikt lagt ut minst sju meldinger om hunder som er savnet, funnet langs veien eller påkjørt.

«En rekke hunder på tur i distriktet. Skremt av fyrverkeri? Hundeeiere oppfordres til å passe ekstra godt på dyrene i timene fremover.» skriver politiet i Haugsund.

- Typisk

I Flå i Nordre Buskerud politidistrikt melder de om en «livredd hund på rømmen.»

I Åmot, i samme distrik har det som beskrives som en brun australsk terrier-liknende hund dukket opp på døra til en tilfeldig person.

Også dette er typisk, ifølge operasjonsleder i Nordre Buskerud Thov Torsrud.

- Det er typisk på en kveld som denne at de blir litt skremt. De stikker av gårde og oppsøker tilfeldige folk for å søke tilflukt. Noen stikker også til skogs. Det er grunn til å tro at det er det som er tilfellet her, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer