Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet negative til fast piggdekkdato

Utrykningspolitiet (UP) er skeptiske til forslaget fra Statens vegvesen om å datofeste piggdekksesongen. UP-sjef Runar Karlsen mener dagens ordning er bedre.

SKEPTISK:
Sjef i utrykningspolitiet, Runar Karlsen, mener det blir for krevende for bilister å ha fast piggdekkdato.
Foto: Morten Holm / Scanpix
SKEPTISK: Sjef i utrykningspolitiet, Runar Karlsen, mener det blir for krevende for bilister å ha fast piggdekkdato. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i en høringsuttalelse om piggdekkbruk at veivesenet foreslår å innføre 10. april som en fast frist for å legge om fra piggdekk til sommerdekk, ifølge Nationen. I dag er fristen den første mandagen etter påske.

UP mener en ordning med fast dato vil bli veldig krevende for bilistene og peker blant annet på problemene en fast dato kan føre til om den faller midt i påsken.

- De som kjører opp med piggdekk kan da risikere å måtte bytte i ferien og kjøre ned uten piggdekk. Vi legger større vekt på trafikksikkerheten enn på luftforurensningen og synes helt klart påsketrafikken bør være en del av bestemmelsene, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Han får støtte fra både Trygg Trafikk og Dekkimportørenes forening.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media