Politiet nekter å kjøre - foreldrene må hente

På Sotra fikk politiet nok av frekke foreldre som skjelte dem ut når de kjørte deres fulle ungdommer hjem. Nå må foreldrene selv hente sine berusede avkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 10 år siden opplevde politibetjent Gustav Landro ved Fjell og Sund lensmannskontor på Sotra utenfor Bergen stadig at foreldre kjeftet ham huden full, når han kom kjørende hjem med deres fulle barn.

Bevisstgjøring

Han og hans kolleger valgte å møte problemet ved å jobbe aktivt opp mot forelders holdninger, og brukte mye tid på å bevisstgjøre dem i forhold til deres ansvar og rolle. Det ble også slutt på at politiet kjørte barna hjem - nå ble foreldrene ringt opp og selv bedt om å komme og hente dem.

Bekymret

- Vi fant ut at vi måtte gjøre noe med innstillingen til foreldrene. Veldig mange hadde den innstillingen at det ikke var så viktig å følge opp i etterkant. Når politiet er bekymret for barna og foreldrene ikke er det, er det noe som er galt, sier Landro. Foreldres bagatellisering ble også øyeblikkelig meldt inn til barnevernet. Resultatet har ifølge Landro vært formidabelt. Fenomenet har ikke bare minsket, det er blitt helt borte.

Ikke gi opp

- Vi kan ikke gi oss. Det skal ikke være slik at vi skal måtte ta imot kjeft fra foreldre, sier Landro.

LEI: Politibetjent Gustav Landro er lei av å få kjeft av foreldre når barna kjøres fulle hjem.