Politiet nekter å utlevere store mengder Baneheia-dokumenter

Dette bildet avslører at politiet sitter på langt flere dokumenter enn de 26 arkivmappene som er utlevert.

MYE MANGLER: Denne faksimilen fra Norsk Kriminalkrønike 2003 viser politiets eget bilde av noen av saksdokumentene i baneheiasaken. Bildet er brukt som en illustrasjon av en artikkel forfattet av politiinspektør Arne Pedersen og politiavdelingssjef Magne Storaker. Advokat Sigurd Klomsæt har kun fått innsyn i 25 av mappene - foreløpig.
MYE MANGLER: Denne faksimilen fra Norsk Kriminalkrønike 2003 viser politiets eget bilde av noen av saksdokumentene i baneheiasaken. Bildet er brukt som en illustrasjon av en artikkel forfattet av politiinspektør Arne Pedersen og politiavdelingssjef Magne Storaker. Advokat Sigurd Klomsæt har kun fått innsyn i 25 av mappene - foreløpig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  KRISTIANSAND (Dagbladet): Trass i flere oppfordringer fra Gjenopptakelses-kommisjonen, har politiet ennå ikke gitt fra seg alle saksdokumentene.Mange permerDet dreier seg blant annet om dokumenter om telefontrafikk, kartplott for hver halvtime med avmerkning av vitners posisjon, bilder og video, samt flere tips og en rekke Kripos-dokumenter.

- Uvilje Advokat Sigurd J. Klomsæt er oppgitt over den store motstanden både han og Gjenopptakelses-kommisjonen har møtt i arbeidet med å skaffe oversikt over saksdokumentene.

- Jeg har møtt en mur av taushet. Jeg tolker dette som et ytterligere tegn på at det er sterke samfunnskrefter som ikke ønsker at sannheten om Baneheia-drapene skal komme fram.

Jeg ser ingen annen forklaring på hvorfor det vises slik vegring og uvilje mot innsyn, sier Klomsæt.

TaustAdvokaten har gjentatte ganger stilt spørsmål til Agder politidistrikt og Rettsmedisinsk Institutt.

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder, erklærte i et brev 15. januar i år til advokat Klomsæt, at politiet ikke vil gi noen kommentarer så lenge Baneheia-saken er til behandling i Gjenopptakelses-kommisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer