<strong>BRENT NED:</strong> Slik ser den utbrente hytta ut nå, politiet nekter for at de startet brannen med vilje. Foto: AP Photo/The Sun, John Valenzuela/NTBScanpix
BRENT NED: Slik ser den utbrente hytta ut nå, politiet nekter for at de startet brannen med vilje. Foto: AP Photo/The Sun, John Valenzuela/NTBScanpix Vis mer

Politiet nekter for å ha satt fyr på fjellhytte med vilje

«Brenn det ned! Brenn det forbanna huset ned! Brenn det ned!» roper en av stemmene i politi-opptaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet nekter for at hytta som den drapsmistenkte ekspolitimannen Christopher Dorner hadde forskanset seg i, ble brent ned med vilje.

Liket etter det som etter alt å dømme er Dorner, ble funnet i fjellhytta etter brannen, som oppsto i forbindelse med en dramatisk politiaksjon på stedet. Dorner søkte tilflukt i fjellhytta da han ble oppdaget av politiet etter en uke på rømmen.

Den lokale fjernsynskanalen KCAL spilte onsdag av et lydopptak av det som skal være stemmene til politifolk som deltok i aksjonen ved fjellhytta tirsdag.

- Brenn det ned «Brenn det ned! Brenn det forbanna huset ned! Brenn det ned!» roper en av stemmene i lydopptaket. Det er ikke kjent hvem denne personen er.

Senere kastet politiet flere tåregassgranater inn i fjellhytta for å forsøke å få Dorner til å komme ut. Granatene inneholdt tåregass som var antennelig, bekreftet sheriff John McMahon i San Bernardino på en pressekonferanse onsdag.

- Ikke med vilje Men det var ikke meningen å brenne ned hytta, forsikret han.

- Det ble ikke gjort med forsett. Vi satte ikke fyr på hytta med vilje for å få Dorner ut, sa sheriffen.

Manifestet Ekspolitimannen er mistenkt for å ha drept fire personer og såret flere andre i forbindelse med sin vendetta. I manifestet som ble lagt ut på hans Facebook-side i forrige uke, begrunner han volden med at han ble urettmessig oppsagt fra politiet i Los Angeles i 2008.

I manifestet beskylder Dorner politiet for å ha løyet om ham og dratt navnet hans ned i søla. Han gjør det samtidig klart at han vil søke hevn gjennom det han kaller «ukonvensjonell og asymmetrisk krigføring» mot både politifolk og deres familier.

Men manifestet har også vakt oppsikt med lange passasjer hvor Dorner gir uttrykk for liberale politiske holdninger.

I manifestet hyller han politikere og kjendiser som han liker, deriblant Hillary Clinton. «Du vil bli en av de største, akkurat som din ektemann Bill», skriver Dorner, som samtidig understreker at han liker New Jerseys guvernør Chris Christie.

Ekspolitimannen tar samtidig sterkt til orde for strengere våpenkontroll og skriver at det var altfor lett for ham selv å skaffe våpen - helt lovlig.

Godt likt Venner og naboer sier de reagerte med vantro i forrige uke da de fikk høre at Dorner var etterlyst.

- Chris var en veldig omgjengelig fyr, han hadde veldig god humor, var morsom å være sammen med, intelligent, en god samtalepartner, en slik type som alle vil være rundt og tilbringe tid med, sier James Usera, en venn og tidligere klassekamerat av ekspolitimannen.

- Slik jeg opplevde ham, var han en ganske flott person som jeg hadde stor respekt for, sier Usera til nyhetskanalen CNN.

Men Dorner kunne også være sta og hevngjerrig, tilføyer han.

- Når han bestemte seg for noe, rett eller galt, så var det umulig å overbevise ham on noe annet.

Tilhengerskare Dorners manifestet har nå skaffet ekspolitimannen en voksende tilhengerskare på nettet, og mens politijakten pågikk i området rundt Big Bear denne uka, stilte flere personer seg opp i veikanten med skilt hvor det sto «Ikke skyt Dorner».

Eksperter betegner støtten til den drapsmistenkte mannen som pussig.

- Men støtten på Facebook og andre steder først og fremst dreid seg om manifestet og det faktum at han har tatt til motmæle mot diskriminering, rasisme, brutalitet, korrupsjon i politiet og urettferdige oppsigelser, sier Karen North, ekspert i sosiale medier ved University of Southern California.

Ifølge henne er det likevel ikke sannsynlig at Dorner blir noe ikon.

- Han drepte uskyldige folk og spredte frykt i hele lokalsamfunn. Det er ingenting sympatisk ved det, fastslår hun.

(NTB)

<strong>DORNER:</strong> Politiet i California har i lang tid jobbet på spreng for å finne den tidligere politimannen Christopher Dorner. Nå er han trolig funnet død i ruinene av en nedbrent fjellhytte. Foto: AP Photo/Los Angeles Police Department/NTBscanpix
DORNER: Politiet i California har i lang tid jobbet på spreng for å finne den tidligere politimannen Christopher Dorner. Nå er han trolig funnet død i ruinene av en nedbrent fjellhytte. Foto: AP Photo/Los Angeles Police Department/NTBscanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer