Politiet nektet å hente tyven

David Waaseth (25) slo til umiddelbart da en sykkeltyv tok seg inn i bakgården der han bor. Etter å ha fakket tyven ringte han til politiet for å få assistanse. Sjokket var stort da politiet nektet å komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legemiddelkonsulent David Waaseth skulle bære ut et flyttelass fra en leilighet på Enerhaugen i Oslo da han fikk øye på sykkeltyven som var i ferd med å stikke av med en offroadsykkel. David reagerte umiddelbart, og la på sprang etter mannen, som prøvde å rømme over et gjerde med sykkelen.

- Jeg klarte å få tak i ham, og la han i bakken, mens en av kameratene mine ringte politiet for å be om hjelp. Overraskelsen var stor da vi fikk opplyst at politiet ikke hadde kapasitet til å prioritere denne typen henvendelser, sier David.

Slapp tyven

Ettersom politiet viste så liten interesse for saken, måtte han la sykkeltyven gå.

Da David i går var tilbake i leiegården, fikk han vite av naboer at den samme personen hadde kommet tilbake og stjålet med seg sykkelen - en dag etter at politiet hadde fått tilbud om å pågripe mannen.

- Det faktum at tyven kom tilbake, gjør det etter mitt skjønn ekstra ille. Jeg mener at politiet i det minste kunne sendt opp en bil for å hente mannen. Vi hadde jo allerede gjort halve jobben for dem, sier han og legger til:

- Det var snakk om en dyr sykkel, og jeg trodde politiet var interessert i å ta imot en tyv som var blitt tatt på fersk gjerning.

Må prioritere

Ved Operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt vil man ikke kommentere saken, men henviser til informasjonsavdelingen ved politidistriktet. Fungerende informasjonssjef Audun Øvrebø konfronterte i går konstituert politimester Sveinung Sponheim med saken.

- Politimesteren kan ikke kommentere saken ettersom han ikke kjenner alle fakta. Det er imidlertid slik at politiet til enhver tid er nødt til å gjøre prioriteringer ut fra ressurssituasjonen, sier Øvrebø. Politimesteren sier at han vil se nærmere på denne konkrete hendelsen ved første anledning, sier Øvrebø.

<B>STOPPET TYVEN:</B> David stoppet tyven som var i ferd med å stjele med seg en sykkel fra bygården på Enerhaugen i Oslo. Politiet hadde ikke tid til å komme og hente tyven.