Politiet nektet å hente tyven

David Waaseth (25) slo til umiddelbart da en sykkeltyv tok seg inn i bakgården der han bor. Etter å ha fakket tyven ringte han til politiet for å få assistanse. Sjokket var stort da politiet nektet å komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Legemiddelkonsulent David Waaseth skulle bære ut et flyttelass fra en leilighet på Enerhaugen i Oslo da han fikk øye på sykkeltyven som var i ferd med å stikke av med en offroadsykkel. David reagerte umiddelbart, og la på sprang etter mannen, som prøvde å rømme over et gjerde med sykkelen.

- Jeg klarte å få tak i ham, og la han i bakken, mens en av kameratene mine ringte politiet for å be om hjelp. Overraskelsen var stor da vi fikk opplyst at politiet ikke hadde kapasitet til å prioritere denne typen henvendelser, sier David.

Slapp tyven

Ettersom politiet viste så liten interesse for saken, måtte han la sykkeltyven gå.

Da David i går var tilbake i leiegården, fikk han vite av naboer at den samme personen hadde kommet tilbake og stjålet med seg sykkelen - en dag etter at politiet hadde fått tilbud om å pågripe mannen.

- Det faktum at tyven kom tilbake, gjør det etter mitt skjønn ekstra ille. Jeg mener at politiet i det minste kunne sendt opp en bil for å hente mannen. Vi hadde jo allerede gjort halve jobben for dem, sier han og legger til:

- Det var snakk om en dyr sykkel, og jeg trodde politiet var interessert i å ta imot en tyv som var blitt tatt på fersk gjerning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer