KNIVDRAP: Det var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn som ifølge politiet sto bak knivdrapet i London. En amerikansk kvinne i 60-åra ble drept. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Politiet: Norsksomalier siktet etter London-knivstikking

En kvinne drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for knivstikkingen i London, der en kvinne ble drept, er en norsk statsborger av somalisk opprinnelse. Det opplyser London Metropolitan Police på Twitter.

Politiet sier videre at han ikke viser noen tegn på å være radikalisert, og de har ikke funnet bevis for at angrepet var motivert av terrorisme. De har tidligere uttalt at mannen kan være mentalt syk.

- Etterforskningen er ikke ferdig ennå, men alt arbeidet vi har utført så langt, peker i stadig større grad mot at angrepet ble utløst av psykiske problemer, sier Mark Rowley i Metropolitan Police ifølge BBC News.

Utvandret

Kripos bekrefter at den siktede er en norsk statsborger på 19 år. Han ble registrert som utvandret fra Norge i 2002, skriver de i en pressemelding.

- SPONTANT ANGREP: Britisk politi om ofrene for knivstikkingen i London, og om den siktede norsk-somalieren. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er kjent med saken og er i kontakt med britiske myndigheter, sier Frode Andersen, pressekontakt i UD, til Dagbladet.

Det var seint i går kveld en mann gikk til angrep på personer i Russell Square sentralt i London. En amerikansk kvinne i 60-åra døde, mens fem ble skadd.

Den antatte gjerningsmannen ble like etter pågrepet av politiet. Han ble først fraktet til sykehus, men ble etter kort tid overført til en politistasjon.

«Kripos ble gjort kjent med saken i formiddag og vil bistå britisk politi med informasjon og eventuelle anmodninger de måtte ha i sin etterforskning», heter det videre i Kripos' pressemelding.

Gjennomsøkt bolig

I en pressemelding skriver Metropolitan Police at de skadde er fra Australia, USA, Israel og Storbritannia.

Politiet har gjennomsøkt en bolig i Nord-London, og har til hensikt å søke gjennom ytterligere en bolig i den sørlige delen av millionbyen seinere i dag. På den gjennomsøkte adressen fant ikke politiet noe som skal tilsi at den 19 år gamle norsksomalieren var radikalisert.

De første meldingene om knivstikkingen i Russell Square kom klokka 22.33 lokal tid, ifølge politiet. Bevæpnet politi ankom stedet bare seks minutter seinere, og brukte elektrosjokkvåpen for å overmanne gjerningsmannen. Ingen skudd ble avfyrt.

Dagbladet følger saken.