Politiet: «Nygaard-attentatmannen i Oslo»

Etterforskningen av drapsforsøket på forlagsdirektør William Nygaard 11. oktober 1993 er gjennopptatt med fornyet styrke. Minst én av de involverte i drapsforsøket skal tidvis bo i Oslo. Mannen skal være gjenkjent av et vitne som så de som utførte attentatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er dukket opp nye opplysninger, i tillegg til meget interessante opplysninger knyttet til etterforskningen som er blitt gjennomført tidligere, sier kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politikammer til NTB.

Ifølge kriminalsjefen innebærer den intensiverte etterforskningen både videre undersøkelser og en del avhør, men av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å utdype hva opplysningene dreier seg om.

William Nygaard mener derimot at politiet burde kunne si noe om sporet.

- De burde kunne si noe om det de tror, hvilken vei sporet fører, sier Nygaard til NTB.

Selv har Nygaard hele tiden knyttet skuddene som traff ham høsten 1993 til utgivelsen av Salman Rushdies bok og fatwaen Ayatollah Khomeini kunngjorde.

Bor i Oslo

Etter der Aftenposten forstår, sitter politiets etterforskere med informasjon som kan tyde på at minst én av dem som deltok i drapsforsøket i hvert fall tidvis bor i Oslo. Et vitne som så drapsforsøket mener å ha gjenkjent denne personen ved en senere anledning i Oslo-området. Dette kan ifølge Aftenposten være ett aktuelt spor som politiet nå har valgt å se videre på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer