Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Obduksjonen tyder på at Vibeche (48) ble drept

Savnet kvinne funnet på fem meters dyp i Nidelva.

- DREPT: Politiets etterforskning tyder på at Vibeche Sofie Falch Danielsen ble påført dødelige skader i sin egen leilighet i Midtbyen i Trondheim, før hun ble fraktet til Nidelva av gjerningspersonene.  Foto: Politiet / Dagbladet
- DREPT: Politiets etterforskning tyder på at Vibeche Sofie Falch Danielsen ble påført dødelige skader i sin egen leilighet i Midtbyen i Trondheim, før hun ble fraktet til Nidelva av gjerningspersonene. Foto: Politiet / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den døde personen som ble funnet nederst i Nidelva i sentrum av Trondheim i går ettermiddag, er identifisert som Vibeche Sofie Falch Danielsen (48).

Samtidig opplyser politiet at obduksjonen av 48-åringen underbygger at hun ble drept.

- Obduksjon ble gjennomført i går kveld. Denne medfører ingen endring av siktelsene, skriver politioverbetjent Geir Ove Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Kvinnen har vært savnet siden torsdag morgen, da politiet fant omfattende blodspor i 48-åringens leilighet i Kjøpmannsgata. Et samboerpar i avdødes omgangskrets ble i forrige uke pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Ytterligere to personer er siktet for bevisforspillelse, blant dem det antatte drapsofferets samboer.

Dykkere fra brannvesenet i Trondheim deltok i omfattende søk i fem dager før det viktige funnet av liket ble gjort i 15-tida i går. Funnstedet lå ifølge dykkerne på fem meters dyp ved ei småbåthavn ikke langt fra sjøen.

Politiet jobber ut fra at kvinnen ble drept og dumpet lenger opp i Nidelva, i nærheten av Marinen like ved Nidarosdomen.

Rusmiljø Flere av de involverte knyttes til et rusbelastet miljø i Trondheim.

Den nå drapssiktede 47-åringen ble i 2005 tiltalt i en voldssak i Rogaland, men har etter dette ikke blitt dømt for alvorlig kriminalitet. I 2008 ble han i Fosen tingrett dømt etter å ha tilstått besittelse av en mindre mengde narkotika. I september 2012 ble han dømt for en rekke tilfeller av bilkjøring i pillerus og kjøring uten førerkort i Trondheim. Den gang var mannen også åpen om at han misbrukte blant annet heroinsprøyter på jevnlig basis.

«Det knytter seg en viss tvil til om tiltalte, på grunn av sitt åpenbare og tunge rusmisbruk, vil være i stand til å gjennomføre program mot ruspåvirket kjøring», skrev Sør-Trøndelag tingrett i dommen.

Retten kom likevel til at det var riktig å gjøre dommen på 60 dagers fengsel betinget, under forutsetning av at han gjennomførte et behandlingsopplegg. Men det viste seg snart at 47-åringen ikke hadde klart å følge opp, og gjorde seg utilgjengelig for friomsorgskontoret.

Så seint som 13. desember i fjor ble derfor den betingede dommen omgjort til ubetinget fengsel.

47-åringens drapssiktede samboer (34) er tidligere dømt i en tilståelsessak om narkotikabesittelse og har tidligere hatt omfattende rusproblemer.

- Fortvilet Tre av de fire siktede anket fengslingskjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett lørdag. Ankene ble i går forkastet, utover at en 39-åring siktet for bevisforspillelse fikk forkortet varetektsperioden med én uke.

Det antatte drapsofferets samboer (51) har, før han ble siktet for bevisforspillelse, forklart i vitneavhør at det var han som kom med den første bekymringsmeldingen om Falch Danielsen torsdag morgen og at han er i sorg etter å ha fått beskjed om at hun trolig var død.

51-åringen nekter for å ha vært involvert i det antatte drapet på noen måte.

- Han er dypt fortvilet over å bli fengslet og opplever situasjonen som uvirkelig. Han tar det som et ekstra slag at anken ikke førte fram, sier 51-åringens forsvarer, Torfinn Svanem, til Dagbladet.

Både den drapssiktede 47-åringen og 51-åringen har nektet å forklare seg etter at statusen deres ble endret.

De andre forsvarerne i saken har i dag ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Dagbladet.no kommer med mer.

Hele Norges coronakart