- Politiet ødela bevis med vilje

Fredrik Fasting Torgersen er rystet over at Oslo-politiet har ødelagt den beslaglagte dressen hans med blod på. Ved en DNA-analyse kunne den ha medvirket til frifinnelse for drapet på ei tenåringsjente i Oslo i 1958.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At en dress, som jeg hadde da jeg ble arrestert, er forsvunnet fra Politihuset, er helt forferdelig, sier Fasting Torgersen.

- Jeg trodde bevisene var tatt vare på. Bakgrunnen er at jeg i 1975 fikk et brev fra Oslo-politiet om at «nødvendig bevismaterale i saken av 1958 er i sikker forvaring ved politikammeret».

Verdiløst

- Det ligger i kortene at jeg tror at bevisene er ødelagt med vilje - for å forpurre en eventuell gjenopptakelse, sier Fasting Torgersen.
Dagbladet kunne for en drøy uke siden avsløre at politiet verken kunne finne skoene eller dressen til Torgersen.

Beslaglagte barnåler fra 1958, som i dag trolig er verdiløse som bevis, har imidlertid politiet tatt vare på.
Hans advokater, Magne Jetne og Einar Holm Charlsen, ber i et brev til statsadvokat Lars Frønsdal, som har avvist gjenopptagelse av saken, om å få vite hvem som ga ordre om at beslaget skulle destrueres.

Barnåler oppbevart

- Hvorfor ble barnålene fra klærne Torgersen hadde på seg, destruert, mens beslag av barnåler ble oppbevart? spør advokatene.

Hadde en analyse kunnet påvise at blodet på dressen ikke kom fra den drepte jenta i Skippergata, kunne det betydd at Torgersen ble frifunnet i en ny rettssak.
- Det var blod på dressen, ikke på skoene, og det stammet fra mannen jeg kjøpte den av. Det samme gjorde barnålene i dressen, sier Torgersen.