Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-massakren:

Politiet offentliggjør detaljert tidslinje fra Las Vegas-massakren

Det tok 75 minutter fra skytingen begynte til politiet tok seg inn på rommet til Stephen Paddock.

PÅ INNSIDEN: Politiet har lekket bilder fra gjerningsmannens hotellrom. En video tatt av en tidligere gjest avslører også utsikten Stephen Paddock hadde over festivalområdet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse natt til torsdag offentliggjorde Las Vegas-sheriff Joseph Lombardo en detaljert tidslinje for hendelsene fra massakren på søndag.

Politiet har nå klart å nøyaktig tidfeste tidspunktet for når skytingen begynte. Tidligere har det blitt sagt at massakren startet 22.07, basert på en telefon til nødsentralen, men i realiteten begynte skytingen før.

Tidslinje

Dette er politiets tidslinje:

22.05: Det første skuddet blir avfyrt. Dette har politiet funnet ut ved å se på videoopptak fra festivalen.

22.12: To politibetjenter tar seg opp til 32. etasje og rapporterer at skuddene kommer fra etasjen over dem.

22.15: Stephen Paddock avfyrer det siste skuddet. Dette har politiet fastslått ved å gå gjennom kroppskameraene politibetjentene på stedet hadde på seg.

22.17: To politibetjenter tar seg opp i 33. etasje.

- Det tok altså 12 minutter fra han begynte å skyte til de to første politibetjentene var i etasjen. Det er veldig rask respons, sa Lombardo.

22.18: En sikkerhetsvakt forteller politiet at han ble skutt av gjerningsmannen og gir dem den nøyaktige posisjonen.

- Det er også viktig å si at politibetjentene som kom først opp i 33. etasje, så et kamera på en tralle i gangen. De så også at det hadde blitt skutt gjennom døra, og de kunne se et våpen stikke ut. Alt dette var spor etter at han hadde skutt sikkerhetsvakten, fortalte Lombardo.

KAOS: Kroppskamera-video er frigitt av politiet i Las Vegas viser hvordan politibetjentene lokaliserte gjerningspersonen, og samtidig forsøkte å forhindre at ingen flere ble truffet av skuddene. Video: LAS VEGAS METROPOLITAN POLICE / AP Vis mer

Til sammen skal Paddock ha fyrt av rundt 200 skudd ut i hotellgangen.

22.26 - 22.30: Ytterligere åtte politibetjenter kommer til Paddocks etasje. De går systematisk gjennom hotellrommene i etasjen, for å evakuere de som eventuelt måtte befinne seg på rommene der.

- På dette tidspunktet hørte de ikke flere skudd, og de mente det var viktig å evakuere hotellet i tilfelle han barrikaderte seg på rommet, sier Lombardo.

22.55: Åtte politibetjenter kommer opp i andre enden av hotellgangen, nær Paddocks hotellrom.

23.20: Politiet sprenger opp døra til hotellrommet. De fant da Paddock død, men så også en annen dør i rommet som de ikke klarte å undersøke fra sin posisjon.

23.27: Politiet tar seg inn gjennom den andre døra, og fastslår raskt at det ikke er noen i det andre rommet.

Vet ikke hvorfor han gjorde det

Under pressekonferansen fortalte også sheriffen at ingen av kameraene Paddock hadde montert opp utenfor og inne på hotellrommet tok opp det som skjedde.

De har heller ikke kommet noe nærmere med hensyn til hva som drev Paddock til den grufulle handlingen.

De har gått nøye gjennom hans forhistorie, men verken avhør eller andre undersøkelser har gitt dem noe svar.

- Vi har ikke forstått hva som fikk ham til å gjøre det ennå, men det er viktig for oss å finne det ut. Dette var godt planlagt, sa Lombardo.

Sheriffen omtalte Paddock som «forstyrret».

- Han er en mann som har brukt tiår på å få tak i våpen og ammunisjon. Han har levd et hemmelig liv. Han har nøye planlagt den verste masseskytingen i USAs historie, sa Lombardo.

Politiet skal også ha funnet ting som tyder på at Paddock hadde planer om å flykte fra stedet etter masseskytingen, men Lombardo ønsket ikke å gå i detalj på hva de har funnet.

- Må ha fått hjelp

Tidligere har politiet sagt de mener at Paddock handlet alene, men nå ser de litt annerledes på det.

- Han må ha fått hjelp på et tidspunkt. Kanskje han er helt eksepsjonell, og har jobbet ut alt dette alene, men det er vanskelig å tro. Det er bare å legge to og to sammen, sa Lombardo.

Én uke før masseskytingen leide også Paddock et rom et annet sted i Las Vegas. Derfra hadde han oversikt over en annen festival, The Life is Beautiful. Den gikk av stabelen fra 22. til 25. september.

Natt til onsdag norsk tid kom det også en uttalelse fra Stephen Paddocks 62 år gamle kjæreste, Marilou Danley.

Hun sier hun ikke kjente til massedrapsmannens planer.

- Jeg kjente Stephen Paddock som en snill, omsorgsfull og stille mann. Jeg elsket ham, og jeg håpet på en fredelig fremtid sammen med ham. Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sa kvinnens advokat på vegne av henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!