Politiet offentliggjør identiteten på «Skorpion-mannen»

Funnet drept i vannet i Sarpsborg på lørdag.

FUNNET DREPT: Politiet gikk i dag ut med navn og bilde av mannen som ble funnet drept i Sarpsborg på lørdag. Foto: Politiet
FUNNET DREPT: Politiet gikk i dag ut med navn og bilde av mannen som ble funnet drept i Sarpsborg på lørdag. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har offentliggjort navn og bilde på drapsofferet som ble funnet i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg på lørdag.

- Den drepte er identifisert som Arshad Tofiq Mohammad Taher, og han er født i 1983. Hans familie er varslet, opplyser etterforskningsleder og politioverbetjent Kai A. Andersen i Østfold politidistrikt i en pressemelding, som ble sendt ut like etter klokka 13.30 i dag.

Ønsker kontakt Politiet håper at offentliggjøringen av navn og bilde fører til at de får ytterligere informasjon i saken.

- Vi ønsker å komme i kontakt med alle som kjenner ham, sier politioverbetjent Andersen.

Mannen hadde en skorpiontatovering på høyre side av halsen, og denne var svært viktig i politiets identifikasjonsarbeid.

De er usikre på hvor lenge mannen har ligget i vannet, men anslår at drapet skjedde en gang i månedsskiftet mai/juni i år.

- Vi vet at han har hatt tilhold i Rakkestad og Sarpsborg de siste årene. Han er irakisk kurder og kom til Norge midt på 2000-tallet. Han er ikke norsk statsborger, sa politioverbetjent og etterforskningsleder Kai André Andersen i Østfold politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Så et bein Det var en ung gutt som oppdaget liket i 17-tida lørdag, da han kom syklende ved Trøskenbrua, noen kilometer nord for Sarpsborg sentrum.

Gutten oppdaget noe han mente måtte være et bein stikke opp av vannet, og kontaktet umiddelbart politiet. Sammen med brannvesenet hentet politiet liket opp av elva.

LÅ I VANNET: 
Det var en ung gutt som oppdaget Arshad Tofiq Mohammad Taher i vannet.
Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix
LÅ I VANNET: Det var en ung gutt som oppdaget Arshad Tofiq Mohammad Taher i vannet. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag opplyste politiet at de hadde startet full drapsetterforskning.

Sjekker ulike steder Politiet opplyser at etterforskningen fortsetter med full styrke, og at de nå har opplysninger vedrørende drapsofferets opphold i Sarpsborg.

- Vi har mottatt opplysninger om at drapsofferet har oppholdt seg på flere steder i Sarpsborg forut for drapet, sier Andersen.

Disse stedene blir nå sjekket av politiet.

Personer som kan ha informasjon i saken bes kontakte politiet på tipstelefon 69 11 33 00.

ØNSKER TIPS: Politiet i Østfold fortsetter etterforskningen med full styrke. Her fra venstre: politiadvokat Anette Sogn, etterforskningsleder Kai Andrè Andersen og politiinspektør Tommy Brøske Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ØNSKER TIPS: Politiet i Østfold fortsetter etterforskningen med full styrke. Her fra venstre: politiadvokat Anette Sogn, etterforskningsleder Kai Andrè Andersen og politiinspektør Tommy Brøske Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer