Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet og advokat skal diskutere dusør for informasjon om Sigrid

Tidligere i saken ble familien rådet av politiet til å ikke gjøre det.

FORSVUNNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant da hun var på vei hjem fra en venninne natt til søndag 5. august. Foreldrene hennes har flere ganger vurdert å utlove dusør for informasjon om forsvinningen. Foto: EPA/PRIVATE/NTBSCANPIX
FORSVUNNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant da hun var på vei hjem fra en venninne natt til søndag 5. august. Foreldrene hennes har flere ganger vurdert å utlove dusør for informasjon om forsvinningen. Foto: EPA/PRIVATE/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Familien til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) vurderer på ny om de skal utlove dusør for informasjon om 16-åringens forsvinning.

Tidligere i saken ble familien rådet av politiet til å ikke gjøre det.

- Det har ikke vært noe dialog om dette i det siste. Vi har ikke pålagt familien å ikke utlove dusør, sier politioverbetjent Grethe Lien Metlid i Oslo-politiet til Dagbladet.

Møte med politiet Nå ønsker politiet et møte med familiens bistandsadvokat Harald Stabell for å diskutere blant annet dusør og generell informasjon i saken.

BARNEHAGEN: Her er et helikopterforo av barnehagen, der Sigrids sko, mobiltelefon og en av hennes sokker ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BARNEHAGEN: Her er et helikopterforo av barnehagen, der Sigrids sko, mobiltelefon og en av hennes sokker ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bakgrunnen for at politiet rådet familien til ikke å utlove dusør forrige gang var fordi politiet fryktet det kunne føre til tips med feilaktig informasjon og dermed vanskelig vanskeliggjøre etterforskingen. Nå har politiet kommet lengre i kartleggingen av Sigrid og kryssjekker stadig allerede etablert informasjon med nytt som kommer inn.

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell bekrefter overfor Dagbladet at han skal møte politiet i morgen ettermiddag.

- Da vil vi diskutere blant annet det, sier han.

Nytt vitne Politioverbetjent Metlid sier til Dagbladet at et nytt vitne har meldt seg for politiet.

HELIKOPTER: Et politihelikopter var i dag over Østensjø-området. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HELIKOPTER: Et politihelikopter var i dag over Østensjø-området. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Personen gikk i Låveveien der gjenstandene til Sigrid ble funnet forsvinningskvelden. Personens informasjon går nå inn i alt det etter hvert omfattende materialet som politiet undersøker.

På en pressekonferanse i går fortalte Metlid at det var kommet inn over 1700 tips i saken, men ingen av dem har foreløpig ført til et gjennombrudd. Sigrid er fremdeles forsvunnet.

Dagbladets reportere på Østensjø har sett politihelikopteret sirkle over området flere ganger i løpet av dagen, blant annet har det søkt lavt over Østensjø-vannet. Politiets operasjonssentral bekrefter overfor Dagbladet at helikopteret har søkt over vann i området i dag.

Etterlyser bilfører Det er nå over ti døgn siden Sigrid gikk fra venninna si, og skoene, mobiltelefonen hennes og en ankelsokk ble funnet ved en barnehage i Låveveien på Østensjø.

Mange frivillige søker fremdeles etter 16-åringen i store områder i og rundt Oslo, men så langt er det eneste betydelige funnet to ankelsokker, der den ene er sjekket ut av saken, og den andre fremdeles blir analysert hos politiet.

Politiet gikk i forrige uke ut og etterlyste førerne av to biler, politiet har denne uka fått kontakt med sjåførene, og etterlyste i går en vinrød bil som var i Låveveien i mellom midnatt og 00:30 natt til søndag 5. august.

FAMILIENS BISTANDSADVOKAT: Harald Stabell forteller at han skal møte politiet i morgen ettermiddag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FAMILIENS BISTANDSADVOKAT: Harald Stabell forteller at han skal møte politiet i morgen ettermiddag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media