Politiet og Namsfogden tømmer Hauskvartalet

Har anholdt elleve og bortvist fire husokkupanter.

TØMMER KVARTALET: Politiet bistår Namsfogden med å kaste ut personer som oppholder seg ulovlig i Hauskvartalet i Oslo onsdag morgen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TØMMER KVARTALET: Politiet bistår Namsfogden med å kaste ut personer som oppholder seg ulovlig i Hauskvartalet i Oslo onsdag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adressene det dreier seg om er Brenneriveien 1 og Hausmannsgate 42 i Oslo sentrum.

I kvartalet finnes det både lovlige og ulovlige husokkupanter. De lovlige holder til i Hausmannsgate 40. Det har holdt hus i kvartalet i over 15 år. De ulovlige har holdt til på adressene politiet gikk til aksjon mot i dag tidlig.

Aksjonen gikk ifølge politiet relativt fredelig for seg. Okkupantene ytte passiv motstand ved å lenke seg fast, og nektet å forlate området.

Da politiet hadde tatt seg gjennom en av barrikadene onsdag morgen, ble de møtt av en stor fallem som hang over inngangen. Den hadde store pigger som slo mot politifolkene, skriver NRK. Og politiet har opplyst NTB om at de har funnet kanner med bensin og molotovcocktail.

Ifølge politiet var det mellom 30 og 40 personer som oppholdt seg inne i bygården, men flere tok trolig tilhold i andre bygg før politiet kom til stedet onsdag morgen.

Klokka 07.30 er aksjonen avsluttet og adressene tømt for husokkupanter.

- Nå har vi kontroll på situasjonen. Fått ut de personene som har nektet å fjerne seg fra adressene, sier operasjonsleder André Kråkenes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer