Politiet om Ålesund-drapet: - Ingenting som tyder på at det har vært en konflikt mellom de to

Den drapssiktede er flere ganger tidligere blitt dømt for voldsbruk.

SPERRET AV: En bygård i nærheten av der mannen ble funnet er sperret av. Innsatsleder Olav Ramnefjell. Foto: Fridgeir Walderhaug
SPERRET AV: En bygård i nærheten av der mannen ble funnet er sperret av. Innsatsleder Olav Ramnefjell. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettelig drap etter en voldsepisode i Ålesund mandag ettermiddag hvor en jevnaldrende mann døde.

Under pressekonferansen på Ålesund politihus i dag opplyste politiadvokat Inger Myklebust Ferstad at det var Robin André Svendsen som døde etter å ha blitt stukket med kniv. Svendsen er 29 år og kommer fra Fræna. De siste månedene har han vært bosatt i Molde.

- Den siktede har erkjent å ha stukket Svendsen med kniv, opplyste politiadvokaten.

- Det er foretatt en rekke videoavhør. Politiet har sikret en rekke tekniske spor, blant annet drapsvåpenet, fortsatte Ferstad.

Konfrontasjon

- Det var en konfrontasjon mellom flere personer i forkant av drapet. Det skal ha vært en bakenforliggende konflikt som var årsak til konfrontasjonen, sa politiadvokaten.

Politiet vil fortsette etterforskningen med full kraft.

- Det er ingen ting som tyder på at det var noen konflikt mellom de to som hadde noe med hendelsen å gjøre, sa Ferstad.

Hun ville ikke gå i dybden på politiets beviser, men sier at deler av hendelsen er fanget opp av overvåkningskameraer.

Ifølge Ferstad er det foreløpig ingen grunn til å mistenke andre i saken. Hun utelukker likevel ikke at flere kan bli siktet.

Narkotikaoppgjør

Ifølge den drapssiktedes forsvarer aksepterer han å bli varektektsfengslet, og han vil bli fremstilt for fengsling i dag, tirsdag.

- Min klient erkjenner å ha forsårsaket dødsfallet på Brunholmen, men mener det skjedde i selvforsvar. Bakteppet skal ha vært et basketak mellom flere personer, sier den siktedes forsvarer, advokat Reidar Andresen til Sunnmørsposten sent mandag kveld.

Den 29 år gamle mannen som har erkjent drapet er flere ganger tidligere dømt for voldsbruk, ifølge NRK. Han hevder imidlertid at drapet skjedde i selvforsvar, og må ses i sammenheng med et basketak med flere medlemmer av rusmiljøet i Ålesund.

- Det startet med et verbalt slagsmål, som utartet til et fysisk slagsmål og det endte opp med bruk av kniv, sier forsvarer Reidar Andresen til TV 2.

Konflikten som endte i at Robin André Svendsen ble liggende igjen død, ble utløst av en uoverensstemmelse over rundt 20.000 kroner. Knivdrapet skjedde da 29-åringen skulle hjelpe en kamerat med å kreve inn penger fra en annen person i byens rusmiljø, ifølge Andresen.