Politiet om avhøret med den siktede vekteren: - Det ble etter hvert litt tungt for ham

- En litt trist sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en spesiell sak. Det er en alvorlig sak, men også litt trist. Nå vil han få en forsvarer, og så skal vi nøste videre i dette, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet.

Hun leder etterforskningen av saken mot vekteren som i går sa han hadde blitt skutt på Blindern, ble i går kveld siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Han innrømmet da at han hadde skutt seg selv, og at det var han som hadde plassert en bombeliknende gjenstand på stedet.

- Hvordan gikk avhøret i går etter at han la kortene på bordet?

- Det ble etter hvert litt tungt for ham, og han ga vel uttrykk for at han kjente litt på det.

Politiet skal se på to andre voldsepisoder Mannen sitter nå i politiarrest, og politiadvokaten på saken vil vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling i morgen.

I går meldte TV 2 at den samme vekteren som sa han hadde blitt skutt i går, tidligere skal ha blitt knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med tau på oppdrag på universitetsområdet. Sakene er henlagt med koden «ukjent gjerningsperson». Politiet vil nå se nærmere på disse sakene.

- Det er naturlig at vi vil se på disse sakene. 

- Saken har fått mye oppmerksomhet, og det ble satt i sving et stort apparat. Alt som er knyttet til en bombeliknende gjenstand vil for mange framstå som utrygt. Derfor er vi også glad for at vi nå har en avklart situasjon, sier Metlid. 

Hun vil ikke kommentere hvor politiet fant mannens våpen.

Vil ikke si noe om motiv Det var Nokas-vekteren selv som i går meldte politiet at han hadde blitt skutt fem ganger etter at han kom over to menn på universitetsområdet. Han skjøt ifølge politiet seg selv i brystet, i panna og i armen, og ble sendt til Ullevål sykehus, hvor han ble operert onsdag. 

Politiet vil ikke si noe om mannens motiv.

- Han har sagt noe om hvorfor han har gjort dette, men det er for tidlig å konkludere rundt det, sier Metlid.

Vekteren ble i går beskrevet som erfaren, og han har jobbet på Blindern i en lengre periode. Politiet sier de har varslet mannens arbeidsgiver.

Hun sier politiet fortsatt er interessert i komme i kontakt med vitner som var i området natt til onsdag, men at de ikke leter etter personene vekteren beskrev.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram