Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet om bord i skandalebåt

En mann fra Stavangerpolitiet og en fra Kripos gikk i formiddag om bord i skandalebåten «Dalmacija». - Det er påtakelig at så mange fra en nasjon forsvinner fra samme båten, svarer politiet på spørsmål om de mistenker menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Dalmacia» kom til Bergen ved 10-tida i formiddag. Kort tid etter gikk en representant fra Stavangerpolitiet og Kripos om bord.

- Det er klart det er påtakelig når så mange fra en nasjon forsvinnner fra samme båten. Derfor gikk vi om bord, sier fungerende avdelingssjef Kjell Harald Helgø til Dagbladet.no.

Ifølge Bergens Tidende mistenker politiet at det dreier seg om organisert menneskesmugling.

- Vi gikk om bord for å ha samtaler med kapteinen og de ansvarlige om bord, men vi kan ikke gardere oss mot avhoppere, sier Helgø. Det er Stavanger politidistrikt som leder etterforskningen av de 21 avhopperne fra «Dalmacija».

Politietterforskerne skal avgi rapport i morgen. Ifølge Helgø skulle de orientere seg om forholdene om bord, men politiet vil ikke gjøre noe for å hindre ytterligere avhopping.

- Vi kan ikke gardere oss mot at noen eventuelt ikke kommer tilbake, sier Helgø.

«Dalmacija» reiser til Oslo i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media