MOBIL: Gjermund Cappelen hadde mobiltelefoner registrert i ti forskjellige land, framkommer det i Oslo tingrett i dag.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MOBIL: Gjermund Cappelen hadde mobiltelefoner registrert i ti forskjellige land, framkommer det i Oslo tingrett i dag.  Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Politiet om Cappelen-nettverket: - Har sikret 50 000 unike sms-er

Totalt har politiet tømt 79 mobiltelefoner i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Oslo tingrett i dag gjennomgår politiet telefonkontakt i Cappelen-nettverket - det vil si mobiltelefoner tilhørende Gjermund Cappelen og elleve andre menn politiet mener har hatt en tilknytning til hasjligaen.

Totalt har politiet tømt 79 mobiltelefoner i saken, og sikret over 70 000 sms-er, forteller en politioverbetjent fra Asker og Bærum politidistrikt, som også jobber som spaner og analytiker.

- Ettersom det er noen duplikater, eller doble sms-er, er det reelle antallet noe mindre. Vi anslår at det er omlag 50 000 ulike sms-er totalt, sier politibetjenten.

Gjermund Cappelen er ikke til stede i retten i dag. Dagbladet fikk i går opplyst at han er forkjølet. Cappelens forsvarere opplyser i retten i dag at tiltalte vil møte i morgen. Medtiltalte Eirik Jensen er til stede. Telefonkontakten som gjennomgås i retten nå omhandler ikke ham, får retten opplyst.

37 Cappelen-mobiler

Politiet har funnet en rekke mobiler tilhørende Gjermund Cappelen, og ingen av numrene er bestridt av tiltalte selv, ifølge politibetjenten som i dag vitner.

- Han kan ikke huske alle numrene, siden flere stammer flere år tilbake, og noen er brukt kun i korte perioder, sier han.

Totalt kan 37 mobiler og en ipad knyttes til Cappelen. Alle er beslaglagt, bortsett fra en iphone 5, som ikke er funnet, sier analytikeren.

Registrert i ti land

Han forteller videre at telefonene politiet knytter til Cappelen er registert i ti ulike land. Det er:

Norge, Danmark, Sverige, Spania, Thailand, Nederland, Estland, Venezuela, Maldivene og USA.

Beslagene av mobilene som politiet mener har tilhørt Cappelen er blitt gjort på hans bopel og på hans kontor på Fornebu.

- Alle er tømt eller forsøkt tømt for innhold. Det er snakk om veldig varierende innhold, men det er i iphonene at vi har funnet desidert mest, sier politibetjenten.