Politiet om den avdøde mannen i 50-åra fra Lakselv: - Kan ha vært utsatt for et uhell

Politiet etterforsker videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag ble en mann i 50-åra funnet hardt skadd i sitt hjem i Lakselv sentrum. I går døde mannen på sykehus, mest sannsynlig som følge av skadene han hadde.

I en pressemelding meddeler politiet i Vestfinnmark politidistrikt at obduksjonen viser at de skadene mannen fikk, kan være forenelig med at han har vært utsatt for et uhell.

- Sannsynligheten for at skadene skyldes et straffbart forhold er derfor redusert. Politiet vil gjennomføre noe mer etterforskning, slik at vi med størst mulig sikkerhet kan fastlå årsaken til skadene, skriver Britt Solveig Olaussen, regionlensmann i Vestfinnmark politidistrikt.

Politiet i Porsanger har fått bistand fra Alta lensmannskontor med den taktiske etterforskningen. I går gjennomførte politiet flere avhør, og huset der avdøde ble funnet er avsperret slik at politiet får gjennomført tekniske undersøkelser på stedet.

Det var familiemedlemmer av mannen som fant ham hardt skadd søndag morgen.

Grunnen til at politiet gikk ut med saken først i går kveld og ikke søndag, er ifølge regionslensmannen, at de først fikk vite om hendelsen i går.

- Det er sikkert flere grunner til det, men vi skulle gjerne visst om dette tidligere. Vi skulle gjerne vært på stedet med en gang, sier Olaussen.

De første timene er ofte avgjørende for politiets undersøkelser. Dersom det har skjedd noe kriminelt kan politiet dermed ha gått glipp av verdifull etterforskningstid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer