Politiet om den mistenkte: - Sa at han ville drepe hvite mennesker, og hvite politibetjenter

Fortalte hva den mistenkte gjerningspersonen sa før han ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én av de mistenkte gjerningspersonene bak politimassakren i Dallas, sa at han ønsket å drepe hvite mennesker, og særlig hvite politibetjenter.

Det fortalte politisjef David Brown på en pressekonferanse i ettermiddag norsk tid.

Sammen med Dallas-ordfører Mike Rawlings, orienterte han pressen om skytingen som drepte fem politibetjenter, og skadet ytterligere syv. To sivilpersoner ble også skadd.

Politiets nødsamtale under politimassakren frigitt

Politisjefen fortalte at politiet var i dialog med den mistenkte gjerningspersonen som forskanset seg, og utvekslet ild med politiet, før han ble drept.

- Den mistenkte var opprørt over bevegelsen «Black lives matter». Den mistenkte var opprørt over de nylige politiskytingene. Den mistenkte sa at han ville drepe hvite mennesker, og hvite betjenter, sa politisjefen Brown.

- Han hevdet også at han ikke var tilknyttet noen grupper og at han utførte angrepet alene, sa Brown.

Politiet har tre personer i varetekt.

Politiet drepte gjerningsmannen

Politiet endte med å drepe gjerningsmannen som hadde forskanset seg. De brukte en robot til å detonere en bombe som befant seg ved siden av mannen. Roboten ble sendt inn etter at dialogen mellom politiet og gjerningsmannen brøt sammen.

Han døde senere av skadene, opplyser politisjefen. Det ble tidligere i dag meldt at mannen skjøt seg selv - det er altså ikke riktig.

Den mistenkte gjerningspersonen sa også i dialogen med politiet at han hadde plassert en rekke improviserte bomber på forskjellige steder, og at politiet ville finne dem.

Da politisjefen og Dallas-ordføreren ble bedt om å gi ytterligere informasjon om hvem de mistenkte er, ønsket ikke Rawlings å svare på spørsmålet.

- Vi kommer ikke til å fortelle noe om de mistenkte, og vi kommer ikke til å svare på spørsmål om det, sa ordføreren.

Flere er utskrevet

Brown opplyste om at de fleste politibetjentene som ble skadd i skytingen, er skrevet ut fra sykehuset. Noen av dem vil trenge videre oppfølgning i tida framover.

- Man trenger ikke jobbe hardt for begå et slik feigt angrep og drepe våre betjenter, sier Brown.

Mange politidistrikter i USA har mottatt kritikk for deres behandling av svarte personer.

- Vi har minst politiskytinger av alle store byer i landet. Når det gjelder dette, er vi best i klassen, sier ordfører i Dallas, sier Rawlings.

Brown sier at politiet ikke har ettergått alle spor, og at de ikke er fornøyde med egen etterforskning før dette er gjort.

- De som har vært delaktige i denne skytingen, vil ende på tiltalebeken, sier Brown.

- La ikke dette være en vanlig dag

Videre ønsket politisjefen Brown å hylle sine egne betjenter.

- Bli med meg når jeg applauderer våre modige menn og kvinner som gjør denne jobben under mye press, og bokstavelig talt risikerer sine egne liv for å beskytte demokratiet, sa Brown.

- Vi føler ikke mye støtte til vanlig. La ikke dette være en vanlig dag. Vær så snill, vi trenger deres støtte for å kunne beskytte dere fra menn som dette, la politisjefen til.

Dagbladet oppdaterer saken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer