Birgitte Tengs-saken

Politiet om DNA-analysene: - Etterlengtet, ny informasjon

Omfattende DNA-analyser i Birgitte Tengs-saken er gjennomført. Politiet har store mengder materiale som må gjennomgås.

ULØST DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs (17) ble funnet drept den 6. mai 1995. Hun ble funnet i et buskas like ved veien, bare noen få hundre meter fra hennes hjem ved Skår i Kopervik på Karmøy. Foto: Privat
ULØST DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs (17) ble funnet drept den 6. mai 1995. Hun ble funnet i et buskas like ved veien, bare noen få hundre meter fra hennes hjem ved Skår i Kopervik på Karmøy. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at Sørvest politidistrikt har mottatt analyseresultater av tidligere testet og utestet biologisk materiale i Tengs-saken.

Haugesunds Avis meldte at de nye DNA-sporene skulle gi grunnlag for videre etterforskning av Tengs-saken.

I 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs funnet voldtatt og drept ikke langt unna barndomshjemmet på Karmøy. To år senere ble hennes 19 år gamle fetter dømt for drapet. Han ble senere frikjent i lagmannsretten.

Drapet er fortsatt uoppklart.

Svar på DNA-analyser

Kripos' cold case-gruppe gjennopptok etterforskningen i saken januar 2017 og nye analyser av tidligere undersøkte hår, og andre som ikke var undersøkt ble sendt til et laboratorium i Østerrike.

- Vi har mottatt en rapport fra Østerrike hvor vi har fått svar på vår anmodning om omfattende analyser. Det har vært etterlengtet, ny informasjon som politiet nå kommer til å bruke tid på å gjennomgå før vi vurderer om vi kommer til å foreta nye etterforskningsskritt. Det er foreløpig ikke bestemt, sier påtaleansvarlig Lars Ole Berge til Dagbladet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer