FORSVUNNET: Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko. Foto: Privat/Politiet
FORSVUNNET: Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko. Foto: Privat/PolitietVis mer

Politiet om forsvinningen:
- Har jobbet med saken i én måned, men står fortsatt helt uten spor

Emilie Meng (18) har vært savnet i 34 dager. - Desto mer tid som går, jo mindre er sannsynligheten for at vi finner henne i live, sier dansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Visepolitiinspektør og sjef for politiavdelingen som arbeider med forsvinningen av den danske jenta Emilie Meng (18), Søren Ravn-Nielsen, forteller at de fortsatt står uten spor i forsvinningssaken.

ETTERFORSKER: Politiet i Danmark har satt inn store ressurser i søket etter Emilie Meng - så langt uten hell.  Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet i Danmark har satt inn store ressurser i søket etter Emilie Meng - så langt uten hell.  Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
ELSKET: - Emilie Meng blir beskrevet som ei vanlig ung jente, meget pliktoppfyllet, vakker, yndig og høyt elsket, sier Vivian Eriksen i Missing People Danmark.
ELSKET: - Emilie Meng blir beskrevet som ei vanlig ung jente, meget pliktoppfyllet, vakker, yndig og høyt elsket, sier Vivian Eriksen i Missing People Danmark. Vis mer

- Det er vanskelig å arbeide med en sak i over én måned uten å gjøre noen framskritt. Vi står på bar bakke; hun er fremdeles ikke funnet, og vi har ingen forklaringer på hva som kan ha hendt henne, sier han til Dagbladet.

Tre teorier

Emilie Meng ble sist observert på Kosør stasjon i 04-tida den 10. juli i år. Der sa hun farvel til to venninner som dro videre med en drosje, mens hun selv tok beina fatt i retning foreldrenes hus, noen få kilometer unna. Siden har ingen sett den unge kvinnen.

- Det siste vi vet sikkert om henne er at hun befant seg på Kosør stsjon denne morgenen. Etter det finnes ingen sikre spor, sier Ravn-Nielsen.

Det er ingen mistenkte personer i saken - og politiet har flere teorier om hva som kan ha skjedd henne:

  • Hun kan ha forsvunnet av egen vilje.
  • Hun kan ha blitt utsatt for en ulykke.
  • Det kan ha skjedd noe kriminelt med henne.

- Håpet svinner

- Ettersom tiden går må vi innrømme det at håpet om å finne henne i live svinner, sier Ravn-Nielsen.

- Hun har ikke gitt noen livstegn fra seg, og det har ikke vært noen aktivitet på verken mobiltelefonen hennes, bankkontoen hennes eller på sosiale medier, fortsetter han.

Politiet jobber nå både med å kartlegge alt de vet om Emilie morgenen 10. juli; hvor hun var, hvem hun var sammen med, og hvilke andre personer som befant seg i området. Samtidig gjennomfører de søk i området.

- Etterforskningen er bred. Vi fortsetter å lete etter henne i området rundt Kosør, og jobber både teknisk og taktisk for å forsøke å finne ut hva som har skjedd, sier visepolitiinspektøren.

Stort engasjement

Missing People Danmark er en av flere organisasjoner som på frivillig basis organiserer søk etter 18-åringen.

- Denne saken engasjerer og opptar alle i Danmark. Saken er frustrerende for befolkningen, og frivillige fra hele landet kommer for å delta i søkene. Det er mange som vil bidra for å gjøre en forskjell, sier presseansvarlig Vivian Eriksen hos Missing People Danmark til Dagbladet fredag - samme dag som de arrangerte nok et storsøk etter jenta.

Visepolitiinspektør Ravn-Nielsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sier til Dagbladet at det er «utmerket at frivillige engasjerer seg i søket»

- Vi merker at denne saken opptar svært mange i Danmark, og vi mottar svært mange henvendelser fra publikum, sier han.