REFENGSLET:  Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999 ble i dag varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Arkivfoto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
REFENGSLET: Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999 ble i dag varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Arkivfoto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Politiet om Kristin-saken: - Antatt ferdig etterforsket i oktober

38-åringen fengslet i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) ble i dag varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

I fengslingskjennelsen fra Larvik tingrett framkommer det at det siden forrige fengsling er foretatt nye avhør og at analysearbeidet knyttet til den taktiske etterforskning fortsatt pågår.

- Dette er tidkrevende og kan utløse nye etterforskingsskritt, heter det i kjennelsen.

Ferdig i oktober Samtidig opplyses det om at databeslagene hos den siktede 38-åringen er ferdig undersøkt, og at det er antatt at etterforskningen kan være ferdig i midten av oktober og at saken da kan oversendes overordnet påtalemyndighet.

Det framkommer også at 38-åringen har tilbudt å flytte fra Larvik straks han løslates.

- Saken er av helt ekstraordinær karakter, men det vil klart være støtende om siktede nå før saken er endelig avklart, på ny løslates, heter det imidlertid videre.

Tilbud om å flytte til Larvik 38-åringen ble pågrepet og siktet i saken den 9. juli i år, etter at politiet mente å ha nye DNA-prøver som knytter ham til drapet på 12-åringen.

Første gang 38-åringen ble siktet i saken var 12. mai 2000. Da var han 23 år gammel. I 2001 ble han dømt til tolv års fengsel for drapet. Året etter ble han frikjent før saken kom opp i lagmannsretten, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham.

Politiet knytter nå den siktede til drapet gjennom DNA som er hentet ut av biologisk materiale som ble funnet på fingerneglene til den tolv år gamle jenta.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med politiadvokat Thomas Kraglund. Vestfold politidistrikt opplyser at de ikke har noen andre som kan kommentere saken i dag.  

Forsvarer Søren Øyvind Hellenes har heller ikke besvart Dagbladets henvendelser. 38-åringen har helt siden pågripelsen nektet straffskyld.

DREPT: Kristin Juel Johannessen ble bare 12 år gammel. Jenta ble funnet drept i skogen i 1999. Foto: PRIVAT
DREPT: Kristin Juel Johannessen ble bare 12 år gammel. Jenta ble funnet drept i skogen i 1999. Foto: PRIVAT Vis mer