Politiet om påske­utfarten: - På grensen til det tragiske

Over 500 bilister har blitt servert bøter og flere har mistet førerkortet etter onsdagens påskeutfart på Sør-, Øst- og Vestlandet.

Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har holdt en rekke trafikkontroller på hovedveiene. I Agder og Rogaland ble flest forelegg delt ut på E39. Der ble til sammen 101 bilførere tatt i fartskontroller, skriver Fædrelandsvennen.

- Det er på grensen til det tragiske. Vi har gått tungt ut i det som er av mediene og sagt at vi kommer til å være på E39 og på riksvei 9, og så får vi disse tallene. Jeg blir både nedstemt og trist, sier distriktsleder Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet Sør-Øst.

Flere mistet førerkortet

Under kontrollene ved Skoland i Vest-Agder og Bjerkreim i Rogaland, ble 50 bilførere bøtelagt for fartsovertredelser. Totalt seks personer mistet førerkortet.

Politiet har også gjort flere beslag på riksvei 9. En motorsyklist ble målt til 130 kilometer i 80-sonen ved Kilefjorden i Aust-Agder. Vedkommende mistet førerkortet.

I 60-sonen på Nomeland ble en bilist målt til 110 kilometer i timen. Sjåføren ble anmeldt og førerkortet beslaglagt på stedet.

- Jeg skjønner ikke at de ikke kan holde seg fra å trå så hardt på gassen. Det er kun deres egen feil, og jeg klarer ikke å synes synd på noen av dem som blir tatt, sier Krogstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer