Politiet om skoletrusler: - Det skjer ukentlig

Ifølge Geir Oustorp, seksjonsleder ved forebyggende avdeling på politistasjonen Drammen, skjer det skjer ukentlig at det kommer trusler rettet mot skoler.

ASKIM: Her har væpnet politi rykket ut til Askim ungdomsskole etter en mulig trussel om skoleskyting 11. oktober i år. Foto: Freddie Larsen
ASKIM: Her har væpnet politi rykket ut til Askim ungdomsskole etter en mulig trussel om skoleskyting 11. oktober i år. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Ikke kom på skolen i morgen.»

Det skrev en elev ved en videregående skole i Buskerud og publiserte et bilde av seg selv med et tohåndsvåpen i hendene.

I fjor var det minst 23 tilfeller av trusler mot skoler eller andre hendelser som har utløst politiaksjoner, som Dagbladet kjenner til. Flere ser ut til å være publisert på sosiale medier eller andre plattformer på internett.

De færreste blir vurdert som reelle trusler, men det ble den ovennevnte saken fra i høst.

Nederst i saken kan du lese om hendelsene.

- En spøk

Geir Oustorp, seksjonsleder ved forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon, forteller til Dagbladet at de i løpet av høsten har pågrepet én person i forbindelse med en trussel mot en videregående skole.

- Det gjorde vi i 2018 også, og året før det. Det er ikke mange saker som blir anmeldt, men de sakene hvor det blir vurdert dit hen at det er reelle trusler, blir anmeldt.

Denne trusselen fra i fjor høst, hvor vedkommende var avbildet med et tohåndsvåpen i hendene, ble altså ansett som reell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer