Politiet om voldsepisoden i Åndalsnes: - Det er ikke sikkert folk skjønte at det de så kunne knyttes til et dødsfall

Politiet med kartoversikt.

TRØSTER HVERANDRE: Både søndag og mandag har folk strømmet til for å minnes 21-åringen som mistet livet etter en fest natt til søndag. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRØSTER HVERANDRE: Både søndag og mandag har folk strømmet til for å minnes 21-åringen som mistet livet etter en fest natt til søndag. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordmøre og Romsdal ber flere vitner enn tidligere melde seg, etter at Tobias Hattrem Moa (21) døde etter en fest i Åndalsnes natt til søndag. 

Det var AMK som først fikk beskjed om at det var en voldsepisode i sentrum av tettstedet, klokka 02.41. At ungdommene ringte det akuttmedisinske nødnummeret 113 i stedet for politiet, kan bety at mange ikke skjønte hva det var de var vitne til, ifølge politiet.   

- Det kan være at mange har sett voldshendelsen uten at de seinere knyttet det til et dødsfall, sier etterforskningsleder ved Molde politistasjon, Kjell Olav Moen, til Dagbladet.

Klokka 03.58 ble Tobias erklært død på stedet. 

- Enten de så eller ikke  - Det er ikke sikkert voldshendelsen framsto så alvorlig for dem, selv om det fikk et veldig alvorlig utfall, sier politiets etterforskningsleder. 

- Vi ber derfor alle som var på stedet ved arrangementet ved samfunnshuset i tidsrommet rundt 02.41, melde seg for politiet enten de så noe eller ikke, sier han og viser til kartet politiet nå har frigitt (se foto). 

De ønsker også å unngå ordet slåsskamp, men vil heller kalle det som skjedde natt til søndag for en voldsepisode

Flere av de Dagbladet har snakket med i Åndalsnes, ble vitne til det som skjedde. 

- Jeg så det ikke, men jeg hørte at det smalt, sier en gutt som satt utenfor samfunnshuset etter festen hadde tatt slutt i 02-tida. 

BER FLERE MELDE SEG: - Alle som var her, enten de så noe eller ikke, bes om å melde seg for politiet. Kart: Molde politistasjon
BER FLERE MELDE SEG: - Alle som var her, enten de så noe eller ikke, bes om å melde seg for politiet. Kart: Molde politistasjon Vis mer

- Jeg har inntrykk av det ikke var mange som så nøyaktig hva som skjedde, men vi var mange som hjalp med livredning til ambulansen kom. Kvelden skulle ikke ende slik, sier han til Dagbladet. 

Framstilles for varetektsfengsling For kort tid siden ble det klart at 23-åringen som er siktet for grov kroppskrenkelse etter dødsfallet, blir begjært varetektsfengslet av politiet i dag. Det gjøres fordi politiet vil unngå at bevis forspilles og at vitner påvirkes. 

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen. 

Etterforskningslederen sier at politiet begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde, uten at de vil gå ut med hva de vet om foranledningen og bråket som startet etter en halloween-feiring. 

Hadde ytre skader - Men vi kan ikke si at det er noen direkte kobling mellom voldshendelsen og dødsfallet. Obduksjonsrapporten vil gjøre at vi vet mer, sier etterforskningslederen til Dagbladet. 

Avdøde Tobias Hattrem Moa ble funnet med ytre skader, slår politiet nå fast overfor Dagbladet. Det er tidligere skrevet at mannen ikke hadde ytre skader. 

Politiet kan kontaktes på telefon 994 47 252 eller 02800. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram