Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ønsker å fengsle Hussain

Politiet sier miljøet har bedt om oppmerksomhet: - Det skal de nå få.

FRAMSTILLES FOR FENGSLING: Politiet vil trolig framstille Ubaydullah Hussain for varetektsfengsling i morgen.Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
FRAMSTILLES FOR FENGSLING: Politiet vil trolig framstille Ubaydullah Hussain for varetektsfengsling i morgen.Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saken mot islamisten Ubaydullah Hussain er nå overført til Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet. Politiinspektør Einar Aas sier at miljøet har bedt om oppmerksomhet

- Det skal de nå få, sier Aas til NTB, som melder at politiet med stor sannysnlighet vil framstille Hussain for varetektsfengsling i morgen.

Overfor Dagbladet legger ikke politiinspektøren heller ikke skjul på at de ønsker å varetektsfengsle islamisten, men har ikke avgjort om de mener det er grunnlag for det.

- Vi fikk oversendt saken nå i morgentimene og juristen vil avgjøre dette i løpet av dagen, sier Aas.

- Seksjon for organisert kriminalitet vil i tiden fremover gi det ekstreme islamist-miljøet større oppmerksomhet, og vi samarbeide tett med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Einar Aas til NTB.

I går ble Hussain pågrepet og siktet for å ha truet Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud og en annen journalist på grunn av avslørende artikler om islamister i Norge. Pågripelsen kom dagen etter at han postet en Facebook-melding som ble oppfattet som en drapstrussel mot jøder, men ifølge politiet har ikke disse to hendelsene noen sammenheng.

Han ble i går avhørt. Via sin advokat John Christian Elden avviser han straffskyld, men bekrefter at de aktuelle e-postene er sendt av ham.

- Han fastholder at han ikke har truet noen, sier Elden til Dagbladet.