PISTOL PÅ HOFTA: Under en politiutrykning til Oppsal i Oslo tirsdag, bar politiet våpen. Samme dag trådte den midlertidige ordningen med bevæpning av politiet i kraft, men allerede nå ønsker politiet å forlenge perioden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PISTOL PÅ HOFTA: Under en politiutrykning til Oppsal i Oslo tirsdag, bar politiet våpen. Samme dag trådte den midlertidige ordningen med bevæpning av politiet i kraft, men allerede nå ønsker politiet å forlenge perioden. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Politiet ønsker å forlenge bevæpningen

Foreløpig skal bevæpningen gjelde i én måned, men politiet vil trolig be om å få forlenget perioden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag begynte norske politifolk å bevæpne seg på grunn av den økte terrortrusselen.

LES OGSÅ: Politiet ber om bevæpning på grunn av terrortrusselen

- Hvis ikke trusselbildet endrer seg, kommer vi sannsynligvis til å be om en forlengelse, bekrefter Kaare Songstad, avdelingsdirektør for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, overfor Aftenposten.

Han understreker at selv om Politidirektoratet går inn for midlertidig bevæpning, så er permanent bevæpning en helt annen diskusjon.

LES OGSÅ: Ap vil ikke ha bevæpning av politiet

Ordningen om midlertidig bevæpning omfatter de 5800 politimennene som har den nødvendige treningen som skal til for å bære våpen i tjeneste, og at tohåndsvåpen - som for eksempel maskinpistoler - fremdeles vil være låst inne i politibilene.

LES OGSÅ: Clemet: - Nei til generell bevæpning

(NTB)