Politiet ønsker ikke fast bevæpning i Norge

Politidirektoratet i høringsuttalelse.

POLITIET VIL IKKE HA DET SELV: Politidirektoratet gjør det i sin høringsuttalelse om bevæpning det klart at de mener det ikke er behov for fast bevæpning av politiet i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLITIET VIL IKKE HA DET SELV: Politidirektoratet gjør det i sin høringsuttalelse om bevæpning det klart at de mener det ikke er behov for fast bevæpning av politiet i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Selv om vilkårene for bruk av skytevåpen ikke foreslås lempet, vil generell bevæpning over tid kunne påvirke politiets terskel for å løsne skudd, framholder Politidirektoratet (POD) i sin høringsuttalelse, melder Politiforum.

Les hele Politidirektoratets uttalelse her.

Politidirektoratet mener at forslag om at hvert enkelt politidistrikt kan bestemme bevæpning selv er feil å gå, men ønsker heller en nasjonal bestemmelse dersom permanent bevæpning skulle bli innført. POD ser ikke behovet for fast bevæpning, og vil heller utrede det nærmere før det skal vurderes.

Politiets Fellesforbund går inn for generell bevæpning for alle distrikter, men sier nei til forslaget fra regjeringen om det skal være opp til politidistriktene å avgjøre dette.

Norsk Politilederlag og Politihøgskolen sier nei til generell bevæpning. Det samme har en rekke andre høringsinstanser og samtlige opposisjonspartier på Stortinget gjort.

- Står alene Nå øker presset på regjeringen om å endre forslaget om ny våpeninstruks som justisminister Anders Anundsen (Frp) sendte ut på høring i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer