Politiet ønsker tips etter drap i Skien

Politiet ber publikum om tips etter at en mann ble funnet død i en leilighet på Gulset i Skien torsdag kveld. En 41-årig mann er siktet for forsettlig drap.

FUNNET AV POLITIET: En mann ble torsdag kveld funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. Politiet, som ble varslet kort etter kl 21, etterforsker saken som drap og har siktet en 41-årig mann i saken. Foto: Per-Åge Eriksen / NTB scanpix
FUNNET AV POLITIET: En mann ble torsdag kveld funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. Politiet, som ble varslet kort etter kl 21, etterforsker saken som drap og har siktet en 41-årig mann i saken. Foto: Per-Åge Eriksen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Telemark opprettet fredag en egen tipstelefon og varslet om pressekonferanse klokken 13.00 i forbindelse med drapet.

- Politiet ber om tips om bevegelser rundt Ravnåsen 14 i Skien den siste uken. Vi ber også om at alle som kan ha opplysninger om saken henvender seg til politiet, skriver politiet i en melding til mediene fredag morgen.

Politiet ble klokka 21 torsdag kveld tipset om at det lå en død person i en leilighet i Skien. Ved midnatt gikk politiet inn og fant en død mann i leiligheten.

- Saken startet med at en person tipset om at det lå en død person på den aktuelle adressen. Vi fikk også opplysninger om hvem som kunne mistenkes for å ha drept personen, sier visepolitimester Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

Pågrepet Tre kvarter seinere ble en 41 år gammel mann pågrepet. Både den døde og 41-åringen er kjent av politiet fra tidligere.

Den døde er ikke formelt identifisert, selv om politiet mener de vet hvem han er. Liket ble fredag sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Politiet sier til Telemarksavisa at mannen er drept med et våpen, men vil foreløpig ikke gå nærmere inn på dette.

- Det er mye som kan betegnes som et våpen, men vi kan på dette tidspunktet ikke gå konkret inn på hva slags type våpen det er snakk om, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt.

Ikke avhørt Den siktede 41-åringen var fredag formiddag ennå ikke avhørt, men har fått oppnevnt advokat Tollef Skobba som forsvarer.

Ifølge visepolitimester Knut Kolloen blir neppe den siktede framstilt for fengsling før mandag.

Dette er det 35. drapet i Norge så langt i år. I hele fjor ble 31 personer i Norge drept her i landet, ifølge Kripos sin oversikt.

(NTB)