Politiet ønsker tips etter voldtekt av 14-åring

Det er nå blitt gjort biologiske funn i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at en 14-årig jente ble voldtatt på et russetreff i Trondheim, er politiet nå i full gang med etterforskningen.

Jenta ble fraktet til voldtektsmottaket på St. Olavs hospital, og vært der i hele natt. Politiet opplyser til Dagbladet at det skal foretas avhør på formiddagen.

- Jenta har så langt ikke blitt avhørt i saken ettersom hun har blitt behandlet på voldtektsmottaket frem til nå. Avhørene starter om en times tid, og vi håper å få ny informasjon i saken, sier etterforsker Randi Småland.

Politiet påpeker at de er interessert i tips.

- Vi er veldig interessert i alle typer observasjoner fra området, sier Småland.

Gjort funn på stedet Tidlig tirsdag morgen har politiet gjort funn på det angivelige åstedet.

- Vi har funnet biologiske spor på plassen hun hevder å ha blitt voldtatt. Vi etterforsker saken som en reell voldtekt, sier oprasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt til VG Nett.

Jenta ble brakt til voldtektsmottaket på St. Olavs hospital etter hendelsen. Hun har foreløpig ikke gitt noen beskrivelser av gjerningsmannen.

- Siden jenta er så ung, skal det gjennomføres dommeravhør. Det er en helt ukjent gjerningsmann her, og vi ønsker tips fra publikum, sier Steindal.

Like før midnatt Det var i forbindelse med russefeiringen og sammenkomsten ved Kristiansten festning at politiet ble kontaktet av Natteravnene om at en ung jente hevdet hun var blitt utsatt for et overgrep.

Voldtekten skal ha skjedd like før midnatt mens mange hundre ungdommer festet. Jenta ble tatt hånd om av Røde Kors-personell på stedet og deretter kjørt til voldtektsmottaket på St. Olavs hospital, opplyser operasjonslederen til NTB.

Politiet sperret av området der den unge jenta har fortalt at overgrepet skjedde og var i 5-tida ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene på stedet.

Ingen mistenkte Politiet sier de foreløpig ikke har noen beskrivelse av gjerningsmannen, men håper avhøret av jenta kan gi ny informasjon i saken.

- Vi har ingen beskrivelse, og det er en helt ukjent gjerningsmann her, sier Steindal.

Steindal forteller at den angivelige voldtekten skjedde i et lite kratt- og skogholt i nærheten av festningen. Ifølge Adresseavisen ble jenta utsatt for overgrepet ved en sti i et skogområde 5-600 meter unna.