Politiet ønsker tips om grønn BMW

- Ikke noe tydelig motiv for drapet ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo hadde klokken 15 en pressekonferanse i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain (31).

- Vi har funnet den grønne BMW-en vi etterlyste i forbindelse med drapet, men er nå interessert i å få opplysninger fra folk som har sett den i Sandefjord og Tønsberg-området, sier Finn Abrahamsen.

Bilen skal ha vært i dette området siden tirsdag i forrige uke.

Den hovedmistenkte Quang Pham har knyttet seg selv til drapet gjennom sin forklaring, sier Abrahamsen, men han har ikke erkjent straffskyld.

Penger mulig motiv

Politiet etterforsker saken bredt, og har blant annet knyttet til seg det økonomiske avsnittet for å bistå i etterforskningen.

- Vi er interessert i å sjekke ut flere forhold som kan forklare motivet, og det økonomiske er et av dem.

Abrahamsen opplyser at politiet har gjort flere beslag som han sier er interessante for etterforskningen, men det skal ikke være snakk om pengesummer.

ØNSKER OPPLYSNINGER: Politiet, her ved Finn Abrahamsen, ønsker opplysninger om en grønn BMW som har vært i Sandefjord og Tønsberg-området siden tirsdag sist uke. BMWen er bilen til venstre, den andre er bilen der den drepte ble funnet. Foto: SCANPIX
ØNSKER OPPLYSNINGER: Politiet, her ved Finn Abrahamsen, ønsker opplysninger om en grønn BMW som har vært i Sandefjord og Tønsberg-området siden tirsdag sist uke. BMWen er bilen til venstre, den andre er bilen der den drepte ble funnet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi er også interessert i å finne ut hvordan avdøde er fraktet til og fra. Det er nemlig tungt med et legeme, så det er naturlig å undersøke om det har vært flere med.

I tillegg undersøker politiet nå hvordan de involverte har blitt kjent med hverandre og via hvilke miljøer de har møtt hverandre.

- Vi vil også finne ut hva slags kontakt det har vært når de to siktede fra Berg fengsel har hatt permisjon og hvem de har truffet da. Vi avhører vitner og sjekker tips, men jeg vil ikke gå i detalj i etterforskningen, sier Abrahamsen.

Åstedet for drapet er ennå ikke funnet, men Abrahamsen sier det trolig er et av de tre stedene politiet allerede har vært på.

- Vi håper at den hovedsiktede skal hjelpe oss å komme frem til åstedet.

Ahssain ble sist sett onsdag, og politiet regner det som mulig at han ble drept allerede da. I tillegg til Minh Quang Pham, er fire andre siktet i saken. Alle er siktet for drap eller medvirkning til drap.

DREPT: Mohamed Ahssain ble funnet drept i bagasjerommet på en bil. Fem personer er så langt siktet i saken.