SKUFFET: Politiet i Trøndelag la i dag ut dette bildet fra en av trafikkontrollene i de hadde i Trondheim i dag. Bare der ble det skrevet ut 18 forelegg for syklister på rødt lys. Foto: Politiet
SKUFFET: Politiet i Trøndelag la i dag ut dette bildet fra en av trafikkontrollene i de hadde i Trondheim i dag. Bare der ble det skrevet ut 18 forelegg for syklister på rødt lys. Foto: PolitietVis mer

Sykle på rødt lys

Politiet opprørt: Skrev ut 23 bøter for syklister på rødt lys

- Det er ikke fritt fram selv om du sykler, sier opprørt operasjonsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trøndelags-politiet hadde nok å henge fingrene i da de i morgentimene i dag skulle kontrollere syklister i Trondheim.

Politiet gjorde tekniske undersøkelser av syklene under kontrollene i Trondheim, men ordensmakta så også etter om syklistene gjorde noen trafikkforseelser.

Og det var her de fikk nok å gjøre. På de to kontrollene, som varte i halvannen time hver fra klokka 07.00 i dag tidlig, skrev de ut 23 forelegg for sykling på rødt lys, skriver Adresseavisen.

- Tar ikke hensyn

Fem av foreleggene ble skrevet ut i Kjøpmannsgata og 18 i Innherredsveien.

Foreleggene som ble gitt i Innherredsveien ble trukket seinere på dagen. Les mer om det her.

Syklistene fikk seg en bot på 1150 kroner for å sykle på rødt lys.

- Det virker som om det er for mange som ikke tar hensyn til trafikklysene. Du må følge trafikkreglene selv om du sykler, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Bjørn Handegard til Dagbladet.

På kontrollen i Inherredsveien, der det ble utskrevet 18 forelegg, rakk politiet rett og slett ikke mer.

BAKLENGS: Eskil Rønningsbakken har balansert på kanten av Prekestolen, Trolltunga og andre spektakulære steder. Nå har han syklet ned Trollstigen - baklengs. Video: Eskil Rønningsbakken Vis mer

- De rakk ikke skrive flere forelegg. Det var flere som skulle vært stoppet, så neste gang tar vi med mer folk og stopper alle, sier han.

- Stå opp minuttet tidligere

Han har ikke fått meldinger fra patruljene som var ute at det oppsto noen farlige situasjoner som følge av sykling på rødt lys.

- Men jeg må si at dette resultatet var litt i overkant av hva jeg hadde trodd, sier operasjonslederen.

- Hva er oppfordringen til folk?

- Stå opp et minutt tidligere og stopp på rødt lys. Da har du løst floken. Det er ikke fritt fram selv om du sykler. På mange kan det virke sånn, sier han.

SYKLISTER: CNN-reporteren fikk hakeslepp da hun så to menn utfordre skjebnen. De to syklet (!) samtidig som orkanen «Irma» herjer på sitt verste i Florida. Video: CNN. Vis mer