Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nittedal:

Politiet oppsøkte siktedes bolig i går

I går var mysteriet i Nittedal en savnet-sak. Politiet bekrefter at de jobbet ved en bolig i går. I dag omtaler politiet stedet som siktedes bolig og som ett av to åsteder.

ETTERFORSKER DRAP: Politiet gjør undersøkelser på flere adresser etter at en person ble funnet død i en bil i Nittedal. Video: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

NITTEDAL/OSLO (Dagbladet): En mann i 40-åra er pågrepet og siktet for drap etter at det ble funnet en død mann i 30-åra på en parkeringsplass i Nittedal i 05.30-tida torsdag morgen.

Politiet er bare timer inn i drapsetterforskingen og ønsker ikke å dele detaljer fra hendelsesforløpet for å ikke skade videre undersøkelser.

- Politiet jobber nå på to åsteder. Den ene er den siktedes bolig. Det andre stedet er funnstedet på parkeringsplassen, sier Aud Gravås, som er påtaleansvarlig i Øst politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hva som kan være motivet.

Sperret av bolig

Dagbladet er i dag på plass utenfor det politiet omtaler som siktedes bolig i Nittedal. Dagbladet får bekreftet at politiet allerede i går var innom boligen.

TEKNIKER: Politiet driver nå etterforskning ved to adresser. Foto: Marthe S. Lien / Dagbladet
TEKNIKER: Politiet driver nå etterforskning ved to adresser. Foto: Marthe S. Lien / Dagbladet Vis mer

- Det er gjort flere etterforskningsskritt både i går kveld og gjennom natta, som tok oss til det funnet vi gjorde i morges, sier politiets innsatsleder Torgeir Killi Haugstad til Dagbladet.

En person som bor i nabolaget passerte sent onsdag kveld boligen. Til Dagbladet forteller vedkommende at hun passerte boligen i 23-tida og la merke til to patruljebiler og politi ved en parkeringsplass like i nærheten av boligen.

I tillegg er politiet fremdeles til stede på parkeringsplassen hvor den avdøde mannen i 30-åra ble funnet i morges.

UNDERSØKER: En tekniker gjør undersøkelser ved boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDERSØKER: En tekniker gjør undersøkelser ved boligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er de to adressene vi har sperret av nå som er de vi fokuserer på, sier innsatsleder Haugstad til Dagbladet.

Saken startet med at avdøde ble meldt savnet.

- Dette er en savnet-sak som nå er blitt en drapssak, sier politiadvokat Gravås til Dagbladet.

Fokus på to steder

Både kriminalteknikere og hundepatruljer er på plass ved boligen torsdag ettermiddag.

SPERRER HUS: Politiet har sperret av en bolig i Nittedal etter at en mann i 40-årene ble siktet for drap. Vis mer

Hundene søker blant annet i krattet rundt huset.

Politiadvokat Gravås kan ikke si noe om hva de leter etter i den siktedes bolig. Ei heller om hvem som meldte den døde mannen savnet eller når det savnetmeldingen først nådde politiet.

- Vi er i gang med å innhente videomateriale, for å se hvor det fører oss, sier Haugstad.

Vil begjære varetekt

Det er foreløpig ikke sendt begjæring om varetektsfengsling til Nedre Romerike tingrett, men hun regner med at det skjer i løpet av dagen.

- Nå er vi tidlig i etterforskinga. Bare få timer inn. Vi jobber med å få oversikt over hendelsesforløpet og saken og planlegger hva vi skal gjøre videre, sier Gravås.

Hun opplyser om at det er mye som gjenstår og at politiet vil være meget påholdne med hva som deles av informasjon i saken.

Den siktede mannens forsvarer, Cato Johannessen, opplyser at mannen ikke er avhørt, og at han ikke har noen kommentar til saken på nåværende tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!