Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet overdrev

Borgermesteren i New York etter politidrapet på en 23-åring. Politiet avfyrte 50 skudd mot tre ubevæpnede menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Borgermester Michael Bloomberg uttalte seg i går om det tragiske politidrapet på en ubevæpnet 23-åring lørdag. Episoden har skapt bølger av frustrasjon i USA, og det er ikke første gang at amerikanske politimenn griper til avtrekkeren for raskt.

Litt reservert sa han at det kan se ut som at politimennene overdrev da de skjøt 50 skudd mot Sean Bell (23). Bell, som var på vei hjem fra utdrikningslaget sitt, var ubevæpnet da han ble drept av politiet bare timer før bryllupet sitt, melder nyhetsbyrået AP.

- Det er uakseptabelt eller uforklarlig at det ble avfyrt 50 skudd, men det er opp til politietterforskningen å finne ut hva som virkelig skjedde, sier Bloomberg.

- Trodde de var bevæpnet

Brudgommen døde momentant mens hans to venner ble hardt skadd etter skytingen lørdag morgen. Mennene var på vei hjem fra en strippeklubb der utdrikningslaget ble holdt.

Politiet mistenkte at de unge mennene var bevæpnet, og bestemte seg for å skyte mot bilen de satt i. I ettertid viste det seg at ingen av de ofrene var bevæpnet.

- Det er ingenting som peker på at de hadde gjort noe galt, sa Bloomberg.

Hastemøte

- RASISME: Politiet i New York anklages for rasisme. Alle foto: SCANPIX
- RASISME: Politiet i New York anklages for rasisme. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Det var på et hastemøte med politiet i går, at Bloomberg uttalte seg om saken. For saken har vært en stor belastning for myndighetene i New York.

Hendelsen har vakt sterke reaksjoner. Politiet har blant annet blitt anklaget for rasisme, alle ofrene var afroamerikanere. Blant de fem politimennene som var innblandet i skyteepisoden, var to afroamerikanske.

Trolig uttalte borgermesteren seg såpass forsiktig for å ikke komme på kant med sine egne politifolk, og samtidig strekke ut en hånd til de pårørende.

Skyteepisoden skjedde under en undercover-operasjon for å avdekke prostitusjon og narkotikaomsetning, og politimennene var sivilt kledd.

image: - Politiet overdrev
BRUDGOM: Sean Bell (23) ble drept bare timr før han skulle gifte seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!