Politiet på bar Bache

NORD-ODAL/JESSHEIM (Dagbladet): Konjakkflasker fra norgeshistoriens største sprittyveri er allerede i salg på Østlandet. Større partier tilbys for bare 100 kroner flaska. Dagbladet fikk i går tilbud om å kjøpe konjakk som skulle stamme fra konjakkpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå både på tyvene og på folk som kjøper noen av de 17848 konjakkflaskene som er forsvunnet.

Da tyvene slo til mot sprittraileren, tok de seg konjakk over hodet.

Tømt i all hast

Bilen var lastet med hele 18424 Bache-Gabrielsen-flasker, og de måtte la en pall med 576 flasker stå igjen. Den sto fortsatt i traileren da politiet fant den. Semitraileren bærer preg av å være tømt i all hast - pallene lå strødd rundt. Politiet sier til Dagbladet at de regner med at traileren er tømt i flere etapper.

Ingen er pågrepet i norgeshistoriens største spritkupp. Politijakten på de edle dråpene fortsetter. I mellomtida er tyvene i ferd med å kvitte seg med tyvegodset.

- Hvis noen kjøper konjakkflasker, er det å anse som heleri. Forbrytelsen har en strafferamme på seks år. Vi håper fortsatt at vi finner flaskene, sier politifullmektig Mette Ackenhausen ved Østerdalen politidistrikt.

Funnet på skogsvei

Sprittraileren ble funnet på en snuplass i enden av en lang skogsbilvei som svinger av fra riksvei 181 mellom Eidsvoll og Nord-Odal. Vogntoget ble oppdaget av en skogsarbeider allerede onsdag klokka 21.00.

Politiet holdt stedet under overvåking utover natta, men ingen dukket opp.

Stedet der traileren ble funnet, er øde og ligger langt fra bebyggelse. Det pågår skogsarbeid i området, og tømmerbiler ferdes der jevnlig. Likevel var veien vanskelig framkommelig da Dagbladet kjørte der i går.

Billigsalg

Dagbladet fikk i går tilbud om å kjøpe konjakk som selgeren sa stammet fra det stjålne konjakkpartiet. Han var igjen mellommann for en annen sentral person i miljøet.

Kilden sier at det ikke vil være noe problem å selge varene. Hver flaske ville koste 150- 160 kroner, men kjøpte vi en del kartonger ville vi slippe unna med 100 kroner flaska.

- Hovedkundene mine vil være store utesteder, hoteller og større bedrifter hvor spritmiljøet har opparbeidet seg et distribusjonsnett, sier spritheleren til Dagbladet.

Bare ett vitne avhørt

Politiet på Elverum har ikke avhørt ett eneste vitne, bortsett fra trailersjåføren som sier han har sett sprittraileren stå parkert ved Svartbekk-kroa på Elverum i helga.

Sjåføren har forklart at han parkerte bilen lørdag kveld, og at han så den stå der flere ganger seinere i helga, seinest søndag ettermiddag. Da han kom for å kjøre den til Trondheim mandag, var den søkk avec.

Det ble starten på tidenes spritjakt på Østlandet.