PÅ BILJAKT: Politiet håper eierne eller personer som har kjennskap til biler som har stått i garasjeanlegget der Vegard Bjerck skal sette politiet på sporet av en eller flere gjerningsmenn som kan stå bak drapet på 43 år gamle Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo 18. desember i fjor. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
PÅ BILJAKT: Politiet håper eierne eller personer som har kjennskap til biler som har stått i garasjeanlegget der Vegard Bjerck skal sette politiet på sporet av en eller flere gjerningsmenn som kan stå bak drapet på 43 år gamle Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo 18. desember i fjor. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

Politiet på biljakt i Skøyen-drapet

Ønsker flere tips om biler ved garasjeanlegget der Vegard Bjerck (43) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Oslopolitiet har fra dag én stått på bar bakke i etterforskningen og i jakten på personen eller personene som står bak knivdrapet på 43 år gamle Vegard Bjerck 18. desember i fjor.

I forrige uke gikk politiet ut med flere fantomtegninger av personer i håp om flere tips i saken. Tipsene haglet inn. Flere var interessante og inneholdt navngitte personer, men de har ikke ført til noen pågripelser eller oppklaring ennå.

Politiet har også henvendt seg til media for å få tilgang til videomaterialet til de respektive redaksjonene i saken, for å forsøke å kartlegge alle bevegelser etter det brutale drapet i garasjen på Skøyen.

Les: Politiet vil se denne videoen etter Skøyen-drapet

Ønsker bilhjelp
Nå forbereder politiet seg på nok en etterlysning i saken.

- Vi vurderer å gå ut mer flere detaljer om biler vi finner interessante. Dette vil vi vurdere i morgen og fram mot helga, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å gi ytterligere informasjon om hva de er ute etter på nåværende tidspunkt.

Hvit kassebil
Blant annet ønsker politiet å få oversikt over hvilke biler som har stått parkert på gjesteparkeringen i det vestre garasjeanlegget i Hofftunet i perioden 17. desember til 19. desember 2008.

De ønsker også informasjon om alle biler som har parkert eller stoppet midlertidig i nærheten av sameiet mellom klokka 16 og 16.30 drapsdagen 18. desember.

Blant annet er det en hvis kassebil som har vært spesielt interessant for politiet.

- Et vitne har fortalt politiet om en bil som bakkestartet eller ble dyttet i gang rundt klokka 16.30. Alle som har sett eller hatt befatning med dette, bes melde seg til politiet, sa Rohde under pressekonferansen.

Det er trolig disse bilene, og eierne av disse, politiet ønsker å komme i kontakt med og som de vurderer å etterlyse ved å utgi flere detaljer om spesifikke biler.

DREPT: Vegard Bjerck.
DREPT: Vegard Bjerck. Vis mer
ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som ligner på disse fantomtegningene. Foto: POLITIET
ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som ligner på disse fantomtegningene. Foto: POLITIET Vis mer